** Budan.blog.hr ** Alternativa, zen filozofija, duhovne teme, haiku, poezija, umjetnost, vizije, mudrosti, razmišljanja, priče

31.03.2006., petak

RIGRAFIT

Date: Tue, 21 Mar 2006 14:43:05 +0100


VIRTUALNA SLOBODNA DRŽAVA RIJEKA
UZARSKA 2/3, RIJEKA
WWW.RIJEKA-DRZAVA.COM




Postovani,

Obavijeątavamo Vas da je zapoceo VSDR-ov natječaj za najbolji riječki grafit.
Pravo sudjelovanja imaju svi građani svijeta. U konkurenciju ulaze crtani i zidni grafiti, vicevi, cakavski humor, anegdote...

- Natječaj je otvoren tijekom godine od 01.03-01.11.

- Broj priloga jednog autora je neograničen. Potrebno je grafit prijaviti na web stranici http://www.rijeka-drzava.com/grafiti.php i oznaciti ga "šifrom", imenom i prezimenom i adresom.

- U knjizi koja ce se nakon završetka natječaja objaviti, grafit ce biti označen šifrom, sa ili bez imena i prezimena, po želji autora.

- Najbolje radove odredjuje strucni žiri koji broji 7 članova (Lucio Slama - predsjednik, Ferucio Burburan, Zlatko Moranjak, Borivoj Bukva, Libero Milošević, Robert Ferlin, Josip Krmpotić)

- Najbolji grafiteri po ocjeni stručnog žirija će biti nagrađeni.

Lijep pozdrav,

Danko Svorinic


- 07:05 - Komentari (43) - Isprintaj - #

29.03.2006., srijeda

ZEN I DRUGE PRICE - 203



NIKAKVE VEZE S PRASINOM
-----------------------




Zengetsu, jedan kineski ucitelj iz doba dinastije T'ang, napisao je za svoje ucenike slijedece savjete:
- Zivjeti u svijetu, a ipak ne uspostavljati tijesne veze s prasinom svijeta, prva je smjernica vladanja svakoga istinskog ucenika zena.
- Kad si nazocan necijemu dobrom djelu, ponukaj sebe da slijedis njegov primjer. Kad dobijes vijest o tudjoj pogresci, preporuci sebi da se za njim ne povodis.
- Cak i kad si sam u mracnoj sobi, ponasaj se kao da pred sobom imas otmjenoga gosta plemenita roda.
- Izrazavaj svoje osjecaje, ali ne postani srdacniji i otvoreniji nego sto ti to nalaze vlastita tvoja priroda.
- Siromastvo je tvoje blago. Nemoj ga nikad zamijeniti za lagodan zivot.
- Neka se osoba moze doimiti glupom, a ipak to ne mora biti. Moze biti da samo brizljivo stiti vlastiti izbor.
- Vrline su plodovi samodiscipline i ne padaju same s neba poput kise i snijega.
- Skromnost je temelj sviju vrlina. Pusti da te tvoja okolina otkrije prije nego sto si se sam pokazao.
- Plemenito srce nikad se ne istice. Njegove su rijeci poput skupocijenih bisera, rijetko se izlazu i od velike su vrijednosti.
- Za iskrenog ucenika zena svaki je dan sretan dan. Vrijeme prolazi, ali on nikada ne zaostaje. Ni slava ni
ljaga ne mogu ga pokolebati.
- Kudi sebe sama, ne kudi nikad druge.
- Ne raspravljaj o tome sto je ispravno, a sto pogresno. Neke su se stvari, premda ispravne, tijekom cijeloga niza narastaja smatrale pogresnima. Kako je
moguce da vrijednost ispravnog bude prepoznata tek nakon vjekova i vjekova, nema nikakve potrebe zahtijevati da se prizna u ovom trenutku.

Zivi s odredjenim ciljem i prepusti ishod velikom zakonu svemira. Provodi svaki dan u dubokom razmisljanju.



/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/



- 07:01 - Komentari (31) - Isprintaj - #

27.03.2006., ponedjeljak

ZEN I DRUGE PRICE - 202


KADIONICA
----------





Jedna zena iz Nagasakija, neka izvjesna Kame, pripadala je onom malenom broju ljudi koji su u Japanu
izradjivali kadionice. Te su kadionice bile umjetnicka djela izuzetne vrijednosti i koristile se jedino u odajama za caj ili stajale ispred obiteljskog svetista.
Kame, kci covjeka koji je i sam bio umjetnik, imala je porok da pije. Povrh toga je i pusila i imala stalno brojne odnose s muskarcima. Tek sto bi skupila nesto malo novca, priredjivala bi gozbe na koje bi pozvala umjetnike, pjesnike, drvodelje, radnike, ljude svakovrsnih sklonosti i svakovrsnih zanata. U njihovu bi drustvu izradjivala svoje skice.
Kame je bila vrlo spora u stvaranju, ali jednom kad bi bio dovrsen, njezin bi rad uvijek bio pravo majstorsko djelo. Njezine su se kadionice ljubomorno cuvale u kucama gdje zene nisu pile, nisu pusile niti se slobodno druzile s muskarcima.
Jednom gradonacelnik Nagasakija zamoli Kame da za njega napravi jednu kadionicu. No ona je toliko dugo otezala i odlagala da je vec proslo sest mjeseci. Tada gradonacelnik, koji je u medjuvremenu dobio duznost u nekom udaljenom gradu, podje do nje i pocne je pozurivati neka se vec jednom potrudi oko te njegove kadionice.
Kad joj je napokon doslo nadahnuce, Kame izradi kadionicu. Dovrsivsi je, polozi je na stol. Dugo ju je
pazljivo promatrala. Pusila je i pila pred predmetom kao da je on predstavljao citavo drustvo njezinih prijatelja. Provela je tako gledajuci cijeli jedan dan.
Naposljetku, dohvati cekic, Kame razbije kadionicu u komadice. Zakljucila je da nije savrsena tvorevina kakvu je njezin um zahtijevao.


/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/




- 07:02 - Komentari (25) - Isprintaj - #

26.03.2006., nedjelja

ZEN I DRUGE PRICE - 201


PRAVI PREODGOJ

Ryokan je citav svoj zivot posvetio izucavanju zena. Jednog dana dopre do njega glas kako njegov necak, unatoc prijekorima rodbine, nemilice rasipa svoj novac na neku kurtizanu. Buduci da je taj necak bio preuzeo upravljanje obiteljskim dobrima umjesto Ryokana i da je postojala ozbiljna opasnost da spiska citavu njegovu imovinu, rodjaci zamolise Ryokana da nesto poduzme.

Ryokan je morao prevaliti dalek put da bi posjetio necaka kojeg nije dobar broj godina vidio. Necak je izgledao obradovan sto ponovno vidi ujaka i odmah ga pozvao da prenoci u njegovom domu.
Ryokan je cijelu noc proboravio u meditaciji. Ujutro, spremajuci se da krene, rece mladicu:
- Vjerojatno starim, cim mi se ruka ovako trese. Bi li
mi pomogao da privezem vrpcu na sandali?
Necak mu drage volje pomogne.
- Hvala ti - rece Ryokan. - vidis, covjek svakim danom postaje sve stariji i nemocniji. Pazi na sebe.
Tako rekavsi, ode, a da nijednom rijecju nije spomenuo ni kurtizanu ni prituzbe rodbine. Od toga je jutra, medjutim, prestao necakov raskalasni zivot.

/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/

- 20:18 - Komentari (32) - Isprintaj - #

23.03.2006., četvrtak

ZEN I DRUGE PRICE - 200

DESET NASLJEDNIKAbang
----------------------------------------------

Ucenici zena polazu zavijet da ce se u izucavanju zena nepokolebljivo i ustrajno zalagati, pa cak i ako se zbog toga morali izloziti opasnosti da ih vlastiti ucitelj ubije. Obicaj je da na jednome prstu nacine posjekotinu i vlastitom krvlju zapecate svoju odluku. Vremenom je taj zavjet postao obicna formalnost, i iz tog se razloga ucenik koji je poginuo od Ekidove ruke obicno prikazuje kao mucenika.

Ekido je postao vrlo strog ucitelj. Njegovi su ga se ucenici bojali. Jednom se dogodi da jedan od njih, koji je toga dana bio dezuran, pri udaranju o gong kojim je trebalo objaviti vrijeme, pogrijesi broj udaraca jer mu je u tom trenutku pogled privukla neka lijepa djevojka sto je prolazila ispred ograde hrama.

Istoga trena Ekido, koji mu je stajao bas iza ledja, snazno mlatnu stapom i taj udarac usmrti ucenika.
Ucenikov skrbnik, obavjesten o nesreci, odmah se uputi Ekidu. Shvativsi da na ucitelju nema nikakve krivnje, pohvali ga zbog njegove strogosti. Ekidovo je drzanje bilo tocno onakvo kakvo je imao uvijek, kao da je ucenik jos uvijek ziv.

Nakon ovog dogadjaja, izobrazilo se pod njegovim vodstvom vise od deset prosvetljenih nasljednika, sto predstavlja broj daleko izvan uobicajenog.

/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/

- 07:04 - Komentari (34) - Isprintaj - #

21.03.2006., utorak

BOŠKARIN NA LEĐIMA /haibun/

Borivoj Bukva

BOSKARIN NA LEDJIMA /haibun/

Boškarin

Pogledaj ovdje sliku u večem formatu

Autor slike: Borivoj Bukva
Kombinirana tehnika na kartonu,
dim 38x34 cm., slikana 2004.

25.05.2005. u Bujama, Istra, u Galeriji Puckog otvorenog ucilista, odrzan je IV medjunarodni slikarski
natjecaj. Slikao sam na licu mjesta, a donesenu sliku "Boskarina" izlozio medju gotove radove koji su takodjer konkurisali za nagrade. Boskarin, je slikan 2004. godine za IV medjunarodni slikarski EX - Tempore u Selcu. Slika je usla u konkurenciju i bila izlozena na izlozbi najuspjesnijih radova.

Boskarin
omamljen poljskim cvijecem -
proganja kravu.

Boskarina sam postavio na gornju precku stafelaja, i pustio ga. Na suprotnoj strani stepenica, sjedio sam sa slikarima: Ivom Kajzerom, Stanislavom Ninicem - Stasom, a navracale bi do nas Darija, Ania, Zinka, Goranka, i druge slikarice. Clan medjunarodnog strucnog zirija bila je i nasa rijecanka, gdja Erna Toncinich koja je krenula u razgledavanje izlozenih radova. Kod moje slike Boskarina zadrzala se duze. Sklopljenih ruku naslonjenih uz tijelo, opustena i znatizeljna, stala je ispred slike i gledala, - tako gledala... Pomislio sam tada: "Boze mili, sto joj se dopada moj Boskarin!?" Vec sam smislio kud cu poprckati novcanu nagradu a lova je gotovo pala, mislim ja tako, pozitivnim razmisljanjem i utjerujem novac u svoj dzep, kovao sam i druge planove...

Kad se gdja. Erna dovoljno udaljila od moje slike, ostale je brzo prelazila a neke popratila samo pogledom. Digao sam se i prosetao do izlozenog Boskarina. Procijedio sam kroz zube - psovku, nasmijao se i neugodno iznenadio! Nasla se neka budala od slikara i okrenula moju sliku naopako, Boskarin je lezao na ledjima.

Boskarin
okrenut na ledja -
razanj mu prijeti.

Kod proglasenja pobjednika i dodjele nagrada niti glasa
o mojoj slici, nagradu nisam dobio. Ali, zato smo dobro
popili i najeli se domacih kolaca, sto su nase vrijedne
mjestanke Buja takmiceci se medju sobom, za sve nas priredile. Festalo se i veselilo uz glazbu, plesalo do kasno u noc... Do godine se opet vidimo u Bujama, na
sljedecem po redu V medjunarodnom slikarskom natjecaju.
Do tada ljep pozdrav dragim slikarima, i prilika za neka nova slikarska iznenadjenja.

U Rijeci, 06.07.2005.godine. Borivoj Bukva

- 07:05 - Komentari (45) - Isprintaj - #

19.03.2006., nedjelja

TRAMUNTANA /promocija knjiga/


PREDSTAVLJENA KNJIGA »TRAMUNTANA – ETNOLOŠKA BAŠTINA« I »TRAMUNTANA... DREVNOM ŠUMOM DO ISKONA«

Sa svakim čovjekom koji ode, odlazi identitet Tramuntane

Povijest Tramuntane, pretočena u knjige dr. Gorana Sušića i Vesne Radek, nude uspone i padove prostora na sjeveru Cresa gdje je čovjek oduvijek živio teško i radio mukotrpno.

CRES – U prekrasnu i zagonetnu Tramuntanu, stihovima Andra Vida Mihičića, erudita i pjesnika, rođenog Bejana, glumac lošinjskog Kazališta JAK Boris Šegota, uveo je publiku u predstavljanje knjige »Tramuntana – etnološka baština«, autori koje su Goran Sušić i Vesna Radek. Uz prikaz etnološke baštine, bila je ovo i prigoda za predstavljanje dopunjenog izdanja knjižice dr. sc. Gorana Sušića »Tramuntana... drevnom šumom do iskona«, kao i podsjećanje na tisućljetnu povijest prostora Tramuntane, bogatu tradiciju, uspone i padove prostora na sjevernom dijelu otoka Cresa, gdje je čovjek oduvijek živio teško i radio mukotrpno. Život se na Tramuntani danas prorijedio, sa svakim čovjekom koji ode odlazi i dio identiteta ovog prostora pa su stoga još vredniji napori onih koji nastoje očuvati i od zaborava spasiti kulturno povijesnu baštinu Tramuntane, kao i valorizirati neizmjerno prirodno bogatstvo. Zato su posebne zahvale u prigodi promocije bile upućene dr. Goranu Sušiću, osnivaču, glavnom i odgovornom za sve projekte nevladine udruge Eko-centar Caput Insulae Beli, koja od osnivanja 1993. godine sustavno radi na promociji i očuvanju Tramuntane. Uz projekt integralne zaštite bjeloglavih supova po kojem je centar najpoznatiji, u njemu se provode brojne aktivnosti, među kojima i volonterski programi u kojima je u posljednjih nekoliko godina bilo uključeno 350 volontera sa svih kontinenata. Tijekom prošle godine Eko-centar je posjetilo više od 13 tisuća osoba.

Opstanak na otočnom kamenu

O posebnostima Tramuntane i značaju projekta koji pridonose ostanku i opstanku na tvrdom otočnom kamenu, nadahnuto i enciklopedijski precizno govorio je mr. Julijano Sokolić.
Unatoč poraznim podacima o broju stanovnika, sve većem broju zatvorenih otočnih kuća, napuštenih naselja, msgr. Josip Bandera, župnik i kako ga vole zvati »dobri duh Tramuntane« poručuje – Beli još živi! Msgr. Bandera prešao je već 66. obljetnicu aktivnog svećeništva i u 93. godini života nedjeljom drži mise u tri mjesta na Tramuntani. Msgr. Bandera svjedok je života Tramuntane, svih radosti i tuga života i kaže da uvijek kada pokapa čovjeka koji je svoj život proveo na Tramuntani, sigurno zna da je njegova duša zbog teških uvjeta života spašena već za života. Bejani su raseljeni i danas ih je mnogo više u Americi, Italiji, Australiji, nego u Belom, ali unatoč tome, don Bandera vjeruje u život Tramuntane, a za dah života, nove sadržaje i činjenicu da tisuće ljudi u sezoni dolazi posjetiti ovaj dio otoka, posebne zasluge on upućuje dr. Sušiću te ga je u prigodi promocije obvezao da ustraje, da, kako je rekao, smisli još nešto novo za dobro Tramuntane i cijelog otoka.

Otok ima budućnost

Dr. Goran Sušić i ovom je prigodom istaknuo da otok ima budućnost samo ukoliko se na njemu sačuvaju tradicijske vrijednosti i afirmiraju kroz ekoturizam, a naročito ekstenzivno ovčarstvo. Podsjetio je na pogubnost odluka koje se donose bez sudjelovanja ljudi koji na tom području žive, kao što je to bilo kada je na Tramuntani formirano zatvoreno lovište i unesene divlje svinje i jeleni lopatari. Dr. Sušić kaže da se nije lako boriti i nailaziti na zatvorena vrata, ali da vrijedi te da svaki pojedinac može učiniti napor da popravi svoj život i život svoje zajednice. Primijetio je kako se »zelene« optužuje da su zločesti, ali kaže Sušić, zločesti su zbog dobrobiti svih nas.
»Tramuntana – etnološka baština« i dopunjeno izdanje knjižice Tramuntana... drevnom šumom do iskona, izdane su uz potporu Academy for Educational Development (AED) i američke Agencije za međunarodni razvoj USAID.

Ira CUPAN MARKOVIC

Napomena: Novi List > http://www.novilist.hr/ > arhiv > nedjelja, 19.03.2006. > Zupanijska kronika > Sa svakim covjekom koji ode, odlazi identitet Tramuntane

- 13:28 - Komentari (14) - Isprintaj - #

17.03.2006., petak

METAMORFOZE ISTRE I RIJEKE


Borivoj Bukva

METAMORFOZE ISTRE I RIJEKE

Rijeka, 2006.






-----------------------------------------
Tekst i ilustracije: Borivoj Bukva
Predgovor: dr.sc.Jadran.Zalokar

-----------------------------------------

CIP - katalogizacija u publikaciji
S V E U C I L I S N A K N J I Z N I C A
R I J E K A

UDK 725.94(497,5 Istra+Rijeka):299,51

BUKVA, Borivoj
Metamorfoze Istre i Rijeke /tekst i
ilustracije > Borivoj Bukva. - Rijeka :
vlast. nakl., 2006.

ISBN 953-9611-2-2

110619040
-----------------------------------------

PREDGOVOR
-----------

Meta-morficki ogledi, izazov i enigma na duhovnom putu
Borivoja Bukve. U cetiri samostalne tekstualne cjeline
sabran je znacajan parerga/paralipomena duhopis, pracen slikovitim biljeskama/signifikantima.
Na tragu feng-shui paradigme i litopunkturalnih istrazivanja, autor i pitanje osobne duhovnosti smjesta u okruzje jedne "pensiere debole" ekoloske artikulacije prebivanja u krajoliku. Posebno isticemo inicijalnu artikulaciju znacenja megalitske konfiguracije geicke prisutnosti "aku" tocaka i ljudskog prebivanja. Podsjetimo se na nerazrijesenu/nerazrijesivu enigmu
stonhendzskog fenomena. Ne zaboravimo da geicka "logika" nije jednaka ljudskoj ratio-doksofiliji. Ona je dublja, univerzalnija, uskladjena
s kozmickom zakonomjernoscu. Otkrivanje geicke meridijalnosti nije tako "jednostavno" kao detektiranje, poticanje i harmoniziranje CHI(KI) "protoka" duz energetskih "tokova" u covjeka. Ali kozmicka zakonomjernost jednaka je za geicku CHI(KI) kao i za ljudsku!
Tu ne pomazu puno drevna znanja (kao kod akupunkture
ili aku-presure). Ulazeci u terra incognitu energetskih tajni Zemlje, potrebno je razvijati jedan novi senzibilitet koji se budi duboko ispod praga ekoloske svijesti. Stoga vec napomenuta - "meka misao". Borivoj Bukva u nastojanju da se priblizi tom senzibilitetu ispravno se podsjeca na "sifre" mithosa u kojima je prisutan primorodijalni zov geicke mudrosti.
Nazalost, filozofija - i njezino cedo - znanost, zatvorile su taj "carobni" prolaz u dimenziju nevinog
bivstvovanja na Zemlji. Geicka mudrost je zamukla - danas u malim dozama otkriva se tek malobrojnima. Ali,
u kontekstu spiritualne evolucije/involucije i pripremi Bozanskog Zivota, - u narednom stadiju suprementalizacije Zemlje, geicki "um" progovara sve
glasnije - jer postaje sve manifestacija i katastroficka situacija. Supramentalizacija zemaljskog bivstvovanja jednako metamorfozira covjeka, covjecanstvo, sva bica na zemlji, materiju u cjelini, zivot u temelju. Izostruje se, razbistrava duhovni vid covjeka kao duhovnog bica. Zemlja se duhovno "morfeizira", tj. teramorfira, dobiva
svoj ZIVI LIK, postaje zivi subjekt duhovnog bivstvovanja. Mnoge fizicke, geoloske, kulturalne datosti pocinju se vidjeti i razumijevati na nove nacine. Tako i mini-artikulacija konfiguracije lokaliteta i tocaka istarskog i rijeckog podrucja. Fizicka area postaje i duhovna area. Mi tek slutimo sto u sebi nosi "ekoloski um" i sto zakriva "ekoloski prostor". Supramentalizacija zemaljskog bivstvovanja razrijesava i problem izgradnje jedne "feng-shui" nove geicnosti.
Drevna znanja dobivaju novi kvalitet prakticnih znanja
i umijeca u procesima planetarizacije. Jer duhovna
polilogizacija kao temeljni fenomen planetarizacije,
inkorponira i sva nova znanja i umijeca o "geickoj inteligenciji". Osluskivanje te Inteligencije - i aktiviranje njezinog nagovora - prvi je korak k novoj mudrosti Nove/Stare Zemlje. Suprementalizacija materije i zivota pripada kozmickoj zakonomjernosti. Suprementalni covjek, taj novi speciaes, ne moze fizicki i duhovno bivstvovati na Necistoj/Unistenoj Zemlji! Ona mora biti preobrazena, ali to moze tek ako se oslobode njezine primorodijalne energije i iskristaliziraju primorodijalni oblici. To je nuzna
zemaljska procesualnost/metamorphosis prema Novom Speciaesu i Novoj Zemlji.
Da tuda nailaze i mnoge geicke i klimatske katastrofe - to je razumljivo u procesima purifikacije, sublimacije, supstancijalizacije i spiritualizacije Zemlje. Bozanski zivot na Zemlji podrazumijeva i hod kroz Zemlju Tame i Patnje - ali iza toga je blazenstvo zemaljskog u obom bozanskom!
Nova svijest i novi senzibilitet tek su slabasne naznake supramentalnih pocetaka. I ovaj spis, u slutnji tih daljina, na ovom nasem lokalitetu upucuje na potrebu novog vidjenja/razumijevanja geicke mudrosti i bez cijeg ozbiljavanja nema istinske buducnosti. Ovaj spis moze biti i putokaz drugacijim duhovnim istrazivanjima i zahvalni smo autoru sto je kroz pokusaj drugacijeg razumijevanja zavicajnog prebivanja dao materijal i poticaj i za one koji dolaze.

dr.sc. Jadran Zalokar

U Rijeci, mjeseca veljace, 2006. godine.
-----------------------------------------------

SADRZAJ:
--------

02.- Predgovor, dr.sc. Jadran Zalokar
03.- Na tragu megalita
04.- Kako uskladiti tijelo, dusu i okolinu
10.- Istra i sva njena bozanstva
16.- Zmajeve linije Istre i Rijeke
23.- Rijecke metamorfoze (1. dio)
37.- Rijecke metamorfoze (2. dio)
45.- Rijeka/Fiume (crtez)
46.- Groznjan (crtez)
47.- Groznjan - grad umjetnika
48.- Govor kamenja - Dvigrad
49.- Dvigrad (crtez)
51.- Puran nad Pazinskom jamom
52.- Pazin (crtez)
53.- Putevima Sv. Eufemije - Rovinj
54.- Vodnjan - preteca Ekumenizma
55.- Rovinj (crtez)
56.- Vodnjan (crtez)
58.- Skriveno blago Istre
59.- Ruze vrta Trsata
61.- Karlovacke metamorfoze
63.- Biografija

Napomena: Svi navedeni tekstovi nalaze se na blogu:
http://budan.blog.hr/ -> ides na pretrazivac
"google" i potrazi tekst.
------------------------------------------------

BIOGRAFIJA
------------

Borivoj Bukva rodjen je 10. studenog 1948. u Karlovcu.
Zavrsio je Srednju tehnicku i Visu strojarsku skolu u
Karlovcu 1971. po struci je inz.strojarstva.

Clan je raznih drustava i organizacija. Djeluje kao clan u MO.Luka, takodjer u "Odboru za kulturu, tehnicku kulturu i sport" pri Zupanijskoj skupstini, Primorsko-Goranske Zupanije. Clan je Radnicke stranke Hrvatske, a 2003 godine sudjelovao na izborima kao Nosilac liste i kandidat za Hrvatski Sabor.

Jogger je i planinar, pretrcao Venecijanski maraton 1993.

Podrucje njegova djelovanja izmedju ostalog je i ezoterija, prisutan je u: radiesteziji, bioenergiji, psihoterapiji, kristaloterapiji, kromoterapiji, akupresuri, feng shui, astronumerologiji, ji dzingu,
litopunkturi i drugdje. Clan je Teozofskog drustva
"Rijeka prema mudrosti". Jedan je od organizatora
"Kampa ljubitelja prirode i drevnih mudrosti" u Gozd
Martuljku, Slovenija.

Osim haiku poezije, pise poeziju i prozna dijela. Objavio je do sada knjige: SVJETILJKE I ZIVOT, proza (Rijeka,1994), PETA RIJEKA, poezija (Rijeka, 1996), zbirke haiku poezije: U PROLAZU (Rijeka, 1996), DODIR USANA (Rijeka, 1998), MJESECEV JAHAC (Rijeka, 1999), LEPTIROV POLJUBAC (Rijeka, 2000), PAS KOJI JE MISLIO DA SAM ZEC(Rijeka, 2001), SKOK RIBICE (Rijeka, 2002), NEBESKE GRANICE (Rijeka, 2003), ORLOV LET (Rijeka, 2005), SA PEROM U RUCI, knjiga (proza,poezija,crtezi),(Rijeka, 2004), i zbirka poezije U ZAVJETRINI VREMENA (Rijeka, 2004).

Objavljuje clanke iz oblasti kojima se bavi u mnogobrojnim knjizevnim casopisima i listovima u zemlji i inozemstvu, a cesto gostuje i na radio i TV stanicama. Sa grupom entuzijasta uredjuje na internetu stranicu "Karolina Rijecka". http://karolina-rijecka.com

Clan je: Drustva haiku pjesnika-Rijeka, Drustva hrvatskih haiku pjesnika, Haiku drustva Slovenije, Drustva hrvatsko-japanskog prijateljstva i Drustva jugoslovensko-japanskog prijateljstva pri Univerzitetskoj sekciji Novoga Sada.

Sudionik je konferencije Svetskog haiku udruzenja(WHA) odrzane u rujnu 2000. godine u Tolminu (Slovenija).

Slikarstvom se intenzivnije pocinje baviti 1984. Ucenik
je likovnog pedagoga, akademskog slikara dr.sc.
Bogomila Karlavarisa od 1986. godine. Pohadjao je
tecajeve crtanja i slikanja, suradjivao s likovnim
pedagozima, djelovao u nekoliko likovnih radionica i
drustava. Jedan je od organizatora rijeckog Montmartrea
na Trsatu 1998. godine. Organizator je i inicijator
Likovnih susreta u Jedrarskoj ulici u Rijeci.
Sada je clan Likovnog Društva "Kozala" u Rijeci. Radi u tehnici ulja, akvarela i pastela. Tematski je raznorodan, od ciklusa primorskog pejsaza, aktova, mrtve prirode, do znacajnih radova apstraktnog i ekspresivnog obiljezja. Prisutan u crtezu, haiga crtezu i grafici. Izlagao je na 44 samostalne i 163 kolektivne izlozbe u zemlji i inozemstvu.Ilustrator je i urednik vise knjiga, kao i autor mnogobrojnih haiga crteza, njegov haiga crtez je priznat u svijetu. Pjesme i kratke price su mu objavljivane u casopisima, knjigama, na web sajtovima i u antologijama, kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Dobitnik je vise priznanja i nagrada za svoje stvaralastvo.

Od 2005. godine za doprinos u davalastvu krvi, Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesic odlikovao ga Ordenom Danice Hrvatske sa likom Katarine Zrinjske.
----------------------------------------------------

Napomena: Ukupan broj stranica teksta sa interneta, kad se printa je oko 90 stranica. Skripta sadrzi 64 stranice, na svakoj su po dvije (A5) format, znaci ukupno 128 stranica. Priblizno 90 stranica teksta i
38 stranica koje sadrze skice, sheme, crteze, karte,
i dr. Format skripte: 21x29,5 cm, uvez: meki, cijena:
(60 kn + postarina pouzecem). Narudzbe se primaju postanskom uplatnicom na adresu: Borivoj Bukva, Adamiceva 13. 51000 Rijeka, Croatia.
-----------------------------------------------------

U Rijeci, 17.03.2006. Borivoj Bukva






- 07:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

14.03.2006., utorak

ŠTO NIJE DOBRO ČINITI





Borivoj Bukva
--------------

STO NIJE DOBRO CINITI
----------------------






Unatrag otprilike sest godina bila su prisutna dva
popularna linka iz podrucja New Age-a, u prvom je
bila vise zastupljena Astronomija i zvao se "Aster
Avalon" kasnije Histrion. Drugi je bio vise posvecen ljubavi i mladima "Ljubavni.com". Oba linka su se
ugasila na nasu veliku zalost. Nedavno trazeci na
pretrazivacu Msn, Amazon i Sympatico neke pojmove
pronasao sam komentar pod Aster@News na moj tekst
"Cilj je put sam". Ime osobe koja je komentirala
nisam uspio registrirati tako ni datum objavljivanja.
Sto Doticna navodi u komentaru, procitajte:

"Tekstovi dva pisca ezotericara koje cu djelomicno citirati inspirirala su me na ovaj post.

Ustvari, cijelo me vrijeme nasmijavaju izjave ljudi koji su odlucili krenuti nekom od staza ka kako oni kazu "prosvjetljenju", a da u samom zacetku ni sami nisu razlucili sto uopce taj pojam znaci.

Nadalje "svoju" stazu ili tehniku kite bombasticnim nazivima kao: Najbolje na Planeti; u Univerzumu,... i slicne nebuloze. To sve i ne bi bilo toliko komicno, da isti ljudi ne nose naslove: majstori, terapeuti i sl. Citatima cu se posluziti, ne radi dokazivanja (to mi nije cilj) pomocu nekih autoriteta, vec zato sto su se izrazili na jedinstven i samo njima svojstven nacin, koji bi mojom interpretacijom izgubio na snazi.
Ne skrivam odusevljenje kad procitam takve tekstove, a u potpunosti se poklapaju sa nacinom razmisljanja i djelovanja koje svim srcem pokusavam sama ciniti.

Gosp.Borivoj Bukva:

"Ono osnovno sto bi svaki tragalac morao znati, da bi mogao UPOZNATI SEBE je Psihoanaliza, u uskoj vezi sa Dijalektikom. Psihoanaliza i Dijalektika predstavljaju Osnovno znanje ono koje mora posjedovati jedna SVIJEST, odnosno tragalac koji krene stazom ka savrsenstvu da bi dosegnuo stanje potpunosti.
YOGA, TM, AUTOGENI TRENING, i sl. kao meditativne tehnike u sluzbi postizanja savrsenstva duse, ne bi bile preporucljive bez predhodne upucenosti u Psihoanalizu i Dijalektiku. EZOTERIJA, kao nadogradnja za jedan istrazivacki, nemiran duh, za onoga tko odluci krenuti stazom ka savrsenstvu, predstavlja most ka Transpersonalnoj svijesti i visim stanjima svijesti, do kojih je moguce prodrijeti. Nakon toga prelazi se na meditativne tehnike Yoge i slicne, i izucavanje Ezoterije, kojoj u tom slucaju prilazite kao otvorenoj knjizi, svakako uz predhodno nezaobilazno predznanje.

Ovo je put kojim tragalac treba ici.

Svatko onaj tko misli da ce s malo prostora, uz krace i vremenski brze obrede, ciji je cilj stvaranja moci, postici ono cemu tezi, grdno se vara. Nista se na brzinu ili "kracim putem" ne postize. Toga nema, to ne postoji. Iskljucivo strpljivoscu i istrajnoscu, ponekad beskompromisnom surovoscu, dugotrajnim napornim radom, stjece se razvijena psihicka moc i savrsenstvo duse."

Gosp.Tomislav Budak:

"...zato su gotovo sve tehnike i sustavi koji su nastali u novije doba bili podlozni dopunama i promjenama. Govorilo se o njima kao cjelovitima, ali bi kvalitetni praktikanti zdravog razuma s vremenom uvidjeli njihova ogranicenja te potrazili znanje i na drugim izvorima, dok bi pravovjerni ostali zadrto tvrditi da nista savrsenije ne moze postojati."

Cilj naseg postojanja jest samoostvarenje, realizacija nasih kreativnih potencijala. Tome cilju vode dva procesa. Prvi proces koji vodi samoostvarenju jest samoosvjescenje, odnosno stjecanje svijesti o svim razinama vlastitog bica. Cilj koji se ovim procesom ostvaruje jest takav stupanj svijesti koji popularno zovemo prosvjetljenjem. Danas postoje vrlo kvalitetne tehnike koje na provjeren i siguran nacin dovode praktikante do veoma visokog stupnja duhovnog prosvjetljenja i zato smatram da ih je dobro koristiti. No, praksa je pokazala da biti prosvijetljen ne znaci istovremeno biti do kraja prociscen od negativne karme, niti je prosvijetljena osoba nuzno i ostvarena osoba.
Time zelim reci da prosvjetljenje nije samo sebi svrha. Ono je nuzna stepenica na putu osobnog razvoja i svakako predstavlja bitan cilj u prvoj fazi puta, ali jednom kad se ostvari cjelovita samospoznaja morat ce uslijediti rad na razvoju sposobnosti zivljenja iz prosvjetljenog stanja jer takva sposobnost ne pada s neba zajedno s prosvjetljenjem. Nju treba razvijati, a napor koji cemo u to morati uloziti znatno je veci od truda koji smo ulozili u postizanje prosvjetljenja. Tako je prosvjetljenje sredstvo nase realizacije jer bez cjelovite samospoznaje necemo moci cjelovito ostvariti sebe. Postici prosvjetljenje znaci vratiti se u izvorno, zdravo stanje duha, ali kada jednom ozdravimo postavlja se pitanje sto cemo uciniti s novostecenim duhovnim zdravljem. Zato je velika zabluda da biti prosvijetljen znaci dovrsiti svoj razvoj na ovoj planeti..."
Ovaj komentar je hvale vrijedan i poucan. Pravo u
problem se cilja i tocno pogadja. Moje cestitke osobi
koja ga je na ovaj sasvim razumljiv nacin prokomenti-rala.

Vezano uz to, nevjerojatno je da pojedini mladi ezoterici stavljaju sebe na pijedastal maltene Sveca,
ne razmisljajuci o tome da je njihov polozaj samo problem razine razmisljanja i mentalnog sklopa kojem
oni pripadaju. Na zalost, velika vecina njih ne govori
istinu iz neznanja i neupucenosti u pravo stanje stvari
i zbiljnosti kojoj oni pripadaju.

S takvima je svaka rasprava bespredmetna, takve osobe
treba pustiti na miru dok sami ne uvide u kojim se to duhovnim razinama krecu i dali to one uopce i jesu.

"Svijet i sve njegove pojave su samo prividjenja koja
proizlaze iz nase maste. Izranjaju iz duha i u duhu
nastaju!" - pjesnik - asketa, Milarepa.

Iz znatizelje posjetio sam jedno predavanje koje je
prethodilo seminaru, nedavno u Rijeci. Niti malo iznenadjen jer se to danas ucestalo ponavlja, predavac se predstavio kao "Uzasli Majstor"? Saslusao sam nje-
govo predavanje, nista posebno niti znacajno, sa pre-
davanja udaljio sam se tiho kao sto sam i dosao, dok
su drugi pohrlili trazeci dodatne informacije i upisi-
vali se na seminar. Predavac nije imao vise od 30. go-
dina. Ovo je bio samo jedan u nizu karakteristicnih slucajeva koji su u zadnje vrijeme prisutni na alter-
nativnoj sceni kod nas...

Mahatma : "...Vazno je napomenuti da su Ucitelji samo dali poticaj osnivacima i pomagali im, ali su H. P. Blavatsky i H. S. Olcott morali sami osnovati Drustvo i boriti se za njega. To je zakon Evolucije da svatko sam mora sebi prokrciti put. Ne mozemo ocekivati da ce nas Ucitelj uzeti za ruku i reci : Sad ucini ovo ! Sad ucini ono ! "

U Mahatminim pismima jasno pise : " Cinjenica je da do poslednje, najvise inicijacije svaki ucenik... je prepusten vlastitoj snalazljivosti i vlastitom razumu. Moramo sami izvojevati svoje bitke i poznata izreka - Adept se " izgradjuje ", on nije " stvoren " - je doslovce istinita. "

H. P. Blavatsky : " Zasto niste nikad pratili one svakodnevne dogadjaje u zivotima svakog od vas - one sitnice od kojih se zivot sastoji ? ...ja znam da je Ucitelj / ne ometajuci Karmu / ubrzao / ili usporio / neke dogadjaje i okolnosti u zivotima svih vas, koji ste iskreni i postojani. Da ste obratili paznju na te slucajnosti, samo njihovo djelovanje vam je moglo otkriti ruku vodilju. "

Tako H.P.Blavatsky napominje: "Na svakom stupnju je
kljuc aspirant sam."

I da okoncam s ovim tekstom negdje zapisanim, autor mi
nije poznat: " Pitat ce te kako se prelazi zivot?
Odgovori: Kao sto se prelazi bezdan na zategnutom uzetu
- lijepo, oprezno i sa teznjom."

-----------------------------------------------------

U odnosu na protekli period nista se bitno ne mijenja na alternativnoj sceni u Hrvatskoj. Pokusaj je HUPED-a "www.huped.hr" da dovede i stavi na red alternativnu scenu, koja tapka na mijestu, i malo se tu da uciniti. Kako se radi i sto se zbiva na alternativnoj sceni, eto mog primjera:

--------------OTKRICE PREVARE---------------------
------------------------------------------------------
STO NIJE DOBRO CINITI: IZVESNA "VIDOVITA" U POTPUNOSTI JE PRENIJELA MOJ TEKST, NI MANJE NI VISE, CAK JE UZELA I NASLOV SKRIPTE O KRISTALIMA:
"ISCJELJUJUCE VIBRACIJE KRISTALA.", Rijeka, 1996.
PRENIJELA JE: Uvod, Postupci sa draguljima i kristalima, Kristali se mogu cistiti na vise nacina,
Programiranje kristala i Rad sa kristalima.
------------------------------------------------------
Pogledaj na linku-blogu: http://budan.blog.hr/
http://www.val.hr/znanje/kristali.html
http://www.network54.com/Hide/Forum/212150
Takodjer na forumima:
www.ciberbulevar.com/, www.astro-art.net/,
www.galaksija.com/, www.duhovni-obzori.com,
www.positiva.hr/ - gdje sam plasirao tekst o kristalima: ISCJELJUJUCE VIBRACIJE KRISTALA.
------------------------------------------------------
Doznao sam preko google pretrazivaca i u samome je vrhu trazilice, kad se traze: "BOSANSKI VIDOVNJACI".
Doticna VIDOVITA pripada grupi: http://www.astro-ezoterika.com > inace o sebi pise: OTKRIJTE STO VAS CEKA U BUDUCNOSTI i nalazi se na linku > http://www.vidovita.com
BOSANSKI - NAJBOLJI VIDOVNJACI - SKIDANJE UROKE -
SUDBINSKE KARTE - ...
------------------------------------------------
bilo je ispisano na google, saturday, march, 4,2006
09:17:41 sa www.google.de/ - BOSANSKI VIDOVNJACI.
-------------------------------------------------
Pitam svakog od vas: MOZETE LI VJEROVATI TAKVOJ VIDOVNJAKINI? JA, ZASIGURNO NE!
-------------------------------------------------
GDJA. VIDOVITA, ukoliko se u tjedan dana ispod navedenog teksta ne naznaci: autor, naslov, mjesto i godina izdavanja teksta poduzet cu odredjene mjere.

Molim vas obavjestite me sto ste ucinili, i to dokumentirajte. Ne postivanje tudjeg autorstva, predstavlja kradju/otimacinu u najgorem smislu rijeci. Na materijalnom planu je mnogo manjeg znacaja nego na visem(duhovnom), duhovni plan ostaje uvijek sa posljedicama, o kojima ne zelim govoriti. Ucinite kako sam naveo.
--------------------------------------------------
www.vidovita.com
OTKRIJTE STO VAS CEKA U BUDUCNOSTI www.astro-ezoterika.com
jugoslawisch - hrvatski - kroatisch - srpski - srbski - serbisch - serbokroatisch - bosanski - bosnisch

Ispod je tekst: ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA
-------------------------------------------------
Drugi dio s linkom: www.vidovita.com
POGLEDAJ U SVOJU BUDUCNOSTI
Sta ce biti samnom? Kuda idem? Voli li me? Vratit ce mi se? Da li ce kriza stati?
ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA
U ovim teskim vremenima vlada velika mrznja.
POTRAZITE POMOC - Zastite Vasu srecu, ljubav i dom.
Otklanja crnu magiju - popravlja psihicke probleme
gledanje kartama - proricanje tarot karte - sanovnik

Zasto se zivot igra bas samnom?
Zasto sam ja nesretna u ljubavi?
Vi se pitate da li je crna magija, prokletstvo ili sudbina.
Nazovite. Ja cu vam reci sta je.
Ako je u pitanju posao, novac, zdravlje, ljubav, brak.
Kako doci do svoje srece?
GEOMANTIJA * ASTROLOGIJA * NUMEROLOGIJA *
Tetka ZVEZDANA detaljno vam otkriva sto vam zvezde skrivaju o poslu, novcu, zdravlju, ljubavi, braku. Kako doci do svoje srece?
Sta Tetka Zvezdana kaze, 100 posto ne laze.
DIREKTNO PREKO TELEFON:
IZ AUSTRIJE: 0930-781-06-15
IZ NEMACKE: 09003-637-44-62
IZ SVAJCARSKE: 0906-202-210
D:09003:1,99Euro/Min.a.d.Festnetz - A:0930:2,17Euro/Min - CH:0906:4,23Fr/Min
IZ DRUGE ZEMLJE: 0043-664-27-44-221
www.sudbina.info/tetka-zvezdana/ www.astro-ezoterika.com
gledanje kartama - proricanje tarot karte - citanje buducnosti
-------------------------------------------------

Nije sve uvijek tako ruzno, ima i ljepih trenutaka kao
ovo pismo: --- Curug, USA....wrote:
> Citam o vasem textu za Kristal. Veoma si to dobro
> opisao: Gde zivite? Mnogo
> pozdrava: Branko
> -------------------------------------------------


Napomena: Prvi dio teksta je vec prezentiran ranije na blogu, s naslovom "PUT KA PROSVETLJENJU".


U Rijeci, 13.03.2006. Borivoj Bukva







- 18:18 - Komentari (36) - Isprintaj - #

13.03.2006., ponedjeljak

JA SAM SLIJEPA - Irida



Manda Karas-Irida
------------------



CIJEPANJE SVIJESTI
-------------------
JA SAM SLIJEPA
----------------





Priča iz prakse kroz arhetipsku analizu
Nazvala me vrlo uznemirenog glasa uz nervozno objašnjavanje da je moj telefonski broj dobila od prijateljice i da želi što prije doći k meni.Telefonom nije htjela ništa više reći osim što je na moje inzistiranje nevoljko rekla da se zove Nevenka.Glas je odavao i hitnost i potrebitost. Primila sam je isti dan.
U moju sobu je ušla ustežući se i snebivajući se. Sjela je na sam rub stolca, čvrsto stiskajući ručnu torbicu u krilu.Oči su joj izgubljeno lutale po zidovima moje radne sobe. Polako natačem sok u dvije čaše i dajem joj vremena da se pribere, opusti, a njene oči i dalje pretražuju citate na mojim zidovima, kojih ima posvuda. Stavljam pred nju čašu sa sokom i sama sjedam za svoj radni stol. Na pitanje zašto je došla odgovara nejasnim :» Zbog zdravstvenih problema». Jednostavno joj kažem da je to posao za liječnika, ali ona odgovara tvrdnjom da joj liječnici ne mogu pomoći.Molim je da mi točno opiše što ju zapravo muči, našto mi ona energično, skoro obrambeno kaže:» Ma, sve je kod mene u redu. Ja zapravo i nemam problema, meni samo povremeno pozli i ja se jako uplašim, i onda me moraju voditi, nositi, zvati hitnu i to se sve češće događa. Pozli mi na poslu, u tramvaju, doma.» Molim je da opiše točno što se događa u tim trnucima, a ona kaže:» To dođe naglo, slabost, vrtoglavica i onda potpuni mrak» Pitam je: « Mrak, kao nesvjest? Kolabirate?» Brzo me demantira:»Ne, ne onesvijestim se.Ja u tim trenucima potpuno oslijepim. Pipam oko sebe rukama, ništa ne vidim, panika raste, srce tuče, ja sam slijepa.»
Uzimam u ruke svoj visak , radim kratku dijagnostiku i jednostavno joj saopćim: «Gospođo, vaše oči su zdrave!» Kopajući po svojoj torbici, ona zabrza:» Da, da, to mi i liječnici kažu» i pruža mi medicinsku dokumentaciju.» Kaže mi:»Bila sam ja i kod psihijatra, oni mi samo daju injekciju za smirenje i ništa više.» S nadom u glasu upita:» Možda imam uroke?» Konzultiram opet svoj visak i moram ustvrditi da njena povremena oslijepljenost nema veze s crnom magijom, a ona se razočarano povuče u početnu nedostupnost.. Na pokušaj da rasvijetlim pozadinu njenih tegoba autistično se isključi tvrdeći: « Evo, sad će mi pozliti, sad, sve mi je gore, trebam vašu pomoć».Kažem joj ponovo da su joj oči zdrave, a ona tvrdoglavo ponavlja da bi ipak da ja s njom radim.I dalje je iz njezine zatvorenosti nemoguće izvući ijedan detalj o njenom osobnom životu.U jednom trenutku se trgne i pita: «Mogu li prepisati ovo s vašeg zida?» Pružam joj papir i olovku i ona prepisuje citat s najudaljenijeg zida, koji je i meni predalek da bih ga pravilno pročitala. Kad je završila još jedanput kažem kako su joj oči zdrave, zdravije i od mojih, jer ja sa svog mjesta (jednako smo udaljene od tog zida) to ne bih mogla ni pročitati ni prepisati. Ona samo, k'o tvrdoglavo dijete, ponovi da želi da s njom radim. Pitam je bi li pristala da napravimo Tarot-konzultaciju, jer želim nekako prodrijeti u tu njenu zaključanost, a da ne moram «provaljivati», jer bi to moglo nanijeti neslućene štete i ona nevoljko pristaje. Drhtavim rukama miješa karte, presijeca i ja otvaram njenu životnu šemu.Pred očima mi se otvara slika svih prešućenih činjenica koje ona odbija povezati sa svojim zdravstvenim stanjem.»Smrtni slučaj prije dvije godine, da umro joj je muž.Vidim dugu bolest. Da, bio je 9 godina na dijalizi.Djeca, djeca su joj u redu, kaže i novi muškarac, praktički odmah iza pogreba.Pa da, ima nekoga, priznaje snebljivo.Obzirno kažem da čovjek nije slobodan, a ona gorljivo skače u obranu, jer on živi u groznom braku.Neka izađe iz tog braka, ako je tako grozan, dodam kao usput, ali ona opet obrambeno pojašnjava da ne može, jer je njegova supruga bolesna.Na pitanje šta joj je, saznajem da je psihički bolesnik.Priupitam koliko je on u braku,ona kaže 15 godina, ona je s njim u vezi 2 godine (od muževe smrti).Oprezno primijetim da se supruga razboljela za 15, a ona za samo 2 godine.Njeno lice se opet zatvara. Mirno joj kažem da je njena veza uzrok njenih problema. Ili neka ga natjera da se odluči za nju ili za brak ili nek bježi što dalje od njega. Ona rezignirano izjavljuje da ona ne želi tu vezu i vadi sliku drugog muškarca. Moj visak kaže da nije emocionalno zainteresirana za njega.Ona mi oslikava kako je taj muškarac dobar prema njenoj djeci, kako ih zasipa darovima. Na pitanje je li joj stalo do njega bespomoćno ponavlja: On je dobar, on je tako dobar.Ne shvaća da će se , ako ovako nastavi razapeta između neba i pakla, rascijepiti do kraja i stvarno završiti kao psihički bolesnik.
Oprezno predlažem arhetipsku analizu.Moram je navesti da sama sebi kaže neke stvari koje su očite.Pošto uopće ne surađuje odustajem od svjesnog izbora arhetipova i odlučujem se za nasumično izvlačenje nadajući se da će njeno nesvjesno odraditi ostalo.Ovako je izgledao Nevenkin Arhetipski kotač:
PRVA KUĆA
EGO; OSOBNOST –SABOTER
DRUGA KUĆA:
ŽIVOTNE VRIJEDNOSTI –GUBITNIK
TREĆA KUĆA:
SAMOIZRAŽAVANJE; ROĐACI – GLUMAC
ČETVRTA KUĆA:
DOM – AKROBAT
PETA KUĆA:
STVARALAŠTVO; DOBRA SREĆA – SANJALICA
ŠESTA KUĆA:
ZANIMANJE; ZDRAVLJE – PROSJAK
SEDMA KUĆA:
BRAK; ODNOSI –SLUGA
OSMA KUĆA:
DOBICI OD DRUGIH LJUDI – LJUBAVNICA
DEVETA KUĆA:
DUHOVNOST – MORALIST
DESETA KUĆA:
NAJVIŠI POTENCIJALI – MANEKENKA
JEDANAESTA KUĆA:
ODNOSI SA SVIJETOM –DAMA
DVANAESTA KUĆA:
NESVJESNO – MUČENICA
Pošto je u kući ega i osobnosti Nevenka imala Sabotera, koračala je kroz život bez vlastite volje, radeći uvjek ono što se očekuje od nje i kad je prvi put u životu napravila nešto po svojoj volji uplašila se vlastite hrabrosti i drskosti, a Saboter je odmah počeo podrivati njezin psihički obrambeni sustav.Kroz duže vrijeme taj pritisak iznutra je narastao do neizdrživosti i nije joj preostalo ništa do zatvaranja očiju, to jest odbijanja da sagleda stvarnost, a sljepilo (za koje nije odgovorna) ju je paradoksalno čuvalo od totalnog rascjepa.
U kući životnih vrijednosti pojavio se Gubitnik, koji je njenu slabu volju još više slabio, jer joj je podsvjest stalno šaputala da ništa ne može imati ni zadržati (ta muž joj je umro mlad, sadašnji muškarac pripada drugoj itd. Itd.)
To što se u kući samoizražavanja i rođaka našla Glumica objašnjava njezin bijeg u bolest (sljepoću). Silno se trudila biti «ispravna» jer se bojala suda javnosti, pa tako i osude svoje najbliže okoline.Pošto je sama sebe već osudila i kaznila (bolest) nadala se da će okolina biti milostiva, jer nitko nije bezdušan prema bolesnima i nemoćnima.I Inače je glumica u njenom životu imala puno posla.
Akrobat u kući doma je jasan sam po sebi, jer treba puno spretnosti da se održava bilo koje nenormalno stanje (i muževljeva duga bolest, pa «zabranjena» veza, a tu su i djeca) na duže vrijeme.
U kući stvaralaštva, dobre sreće drijemala je Sanjalica i pričala o tome da se ona sa svojom slabom voljom ne usudi ništa poduzeti već da samo sanjari kako će se već nešto dogoditi što će samo po sebi razriješiti situaciju.
U kući zanimanja i zdravlja, čučao je Prosjak.Pošto su je Saboter i Gubitnik već potpuno obesnažili, preostlo joj je još samo prositi mrvice pažnje i ljubavi. Mnogi prosjaci se namjerno sakate, da bi izazvali veću samilost kod ljudi i time dobili i isprosili više.Tako je i njezina bolest trebala biti signal njenom ljubavniku da mora nešto poduzeti, a njenoj široj obitelji je to bila poruka da nije ona kriva što se našla u takvoj situaciji.
U kući braka i ostalih odnosa smjestio se Sluga.Sluga nema i ne smije imati svoju volju. Ona je odano i požrtvovno njegovala bolesnog supruga. Na racionalnoj ravni, ona izabire muškarca koji je ne zanima, ali je dobar prema njenoj djeci, a ona prije svega služi za to da njima bude dobro. Pa i u svojoj «zabranjenoj»vezi ona je tu da njemu bude lakše, jer on je u groznom braku.
U kući dobitaka od drugih ljudi skutrila se Ljubavnica.Kad je netko Gubitnik, Prrosjak i Sluga , ni ne očekuje da negdje bude prvi, ni ne gura se, ni ne bori se, jer misli da i mora uvjek biti drugi, da se mora zadovoljiti s mrvicama.Pa zato ona ima problema i na poslu, a ne zbog bolesti, kako je rekla.
U kući duhovnosti prikladno se smjestio Moralist koji kao specijalac pomaže dežurnom policajcu Saboteru, što njenu situaciju čini nemogućom i neizdrživom.Patrijarhalno je odgojena i zabranjene stvari se ne čine, a ona se ipak našla u vihoru «zabranjene» strasti.Ne može joj se othrvati, a ne može ni ostati u njoj.Šta god pokuša, ne ide. Svako realno sagledavanje njene situacije dovodi do moralne krize i duševnog sloma. Sve je to preteško. Lakše je «zatvoriti oči»(oslijepiti) i ne vidjeti tu groznu, nepodnošljivu stvarnost.
U kući najviših potencijala paradira Manekenka.Manekenka pomaže Glumici da pokaže svijetu da je naoko sve u savršenom redu.Djeca su dobra i zdrava.Ona je dobra i požrtvovna majka. Skriva svoju nedozvoljenu vezu, koketira s muškarcem koji je ne zanima, no sve u granicama dopuštenog, dakle ona je časna udovica.
U kući odnosa sa svijetom dostojanstveno sjedi Dama. To je isto društvo; Glumica, Manekenka i Dama. To je silan trud da se bude u redu, da se igra po pravilima po cijenu skrivanja i pretvaranja (glume). Dakle Nevenka se silno trudi da bude ono što očekuju od nje, obitelj, djeca, bolesni muž, kasnije bezosjećajni ljubavnik, kolege na poslu, prijatelji. Ona ništa ne traži za sebe, ona je Sluga.Ona ništa ne traži za sebe, ona je Dama.Očekuje da drugi vide njene potrebe, a kad to izostane ona kažnjava sebe, razbolijeva se.
U kući nesvjesnog uzdiše Mučenica koja Nevenku gura u sve dublji fatalizam.Njezina rečenica: « Takva mi je sudbina» (tako mora biti) treba ilustrirati da je nešto ili netko izvan i iznad nje je krivo za sve.Zato me pitala jesu li to uroci? Zato to i treba rješavati netko izvan nje, za nju. Liječnici, ja ili netko od mojih kolega, no nitko za nas ne može odraditi ono što moramo sami.Moramo osvijestiti problem, suočiti se s njim i preuzeti odgovornost za njega i onda se stvari počinju doista rješavati same od sebe.Nevenka svoj problem nije mogla ni izgovoriti, zato je bila potrebna ova dugačka analiza.Nakraju sam joj savjetovala nek se izbori za svoju vezu ili nek bježi iz nje bez osvtanja jer nitko ne može živjeti jednom nogom u nebu a drugom u paklu duže vremena a da se ne rascijepi, pogotovo ako ima snažnog moralnog policajca u glavi. A živjeti tuđa očekivanja je svakako pogrešno.
Kontaktirajte me na tel.01/36-35-153, mob. 091/794-7904 ili mi pišite na e-mail: irida@online.hr

- 07:01 - Komentari (36) - Isprintaj - #

10.03.2006., petak

RIJEKA GRAFITI - OTVOREN NATJEČAJ


RIJEKAGRAFITI - N A T J E C A J
----------------------------------------------------

Na linku http://www.rijeka-drzava.com/ s desne strane imas rubliku: ADD TO FAVORITES, potom Online prijava sa Grafiti-prijava. Dobijes dolje oznacen obrazac za upis grafita: Grafiti

VSDR pokrece natjecaj za najbolji rijecki grafit. Pravo sudjelovanja imaju svi gradjani svijeta. U konkurenciju ulaze crtani i zidni grafiti, vicevi, cakavski humor, anegdote...

- Natjecaj je otvoren tijekom godine od 01.01-01.10.
- Broj priloga jednog autora je neogranicen. Potrebno je grafit oznaciti "sifrom", imenom i prezimenom i adresom.

- U knjizi koja ce se nakon zavrsetka natjecaja objaviti, grafit ce biti oznacen sifrom, sa ili bez imena i prezimena, po zelji autora.

- Najbolje radove odredjuje strucni ziri koji broji 7 clanova.
- Najbolji grafiteri po ocjeni strucnog zirija ce biti nagradjeni.

Obrazac za prijavu:
--------------------
Ime i prezime :
Adresa :
Email adresa :
Šifra, ime grafita :
Link na grafit :
Upisite grafit:
---------------------

U Rijeci, 08.03.2006. Borivoj Bukva

- 21:50 - Komentari (20) - Isprintaj - #

09.03.2006., četvrtak

RAZBAŠTINITI RAZBAŠTINJENO

RAZBASTINITI LJUDSKU I BOZJU BASTINU?



Autor: Borivoj Bukva
Trg Grivica sa Crkvom
Sv.Vida, akvarel, FI 20 mm.
Radjeno prema fotografiji
iz 1988. Crtano 2005.



Da li bi rusenje skladista na zapadnom dijelu luke Rijeka predstavljalo nepovratan gubitak onih dijela
ljudskih ruku kakova se danas vise ne ostvaruju ?
Svi znamo odgovor!

Da li bi gradnja kontejnerskog terminala na zapadnom dijelu luke Rijeka predstavljala zanemarivanje geo-strateskog polozaja Rijeke koji je polozaj bogatstvo
koje daleko nadilazi mogucnost ljudskog stvaranja?

I na ovo pitanje odgovor je vrlo jednostavan:
Da li "kontejnerski terminal (K.T.)" na istocnom dijelu
luke Rijeka ima svoju idealnu poziciju?
I m a !
Da li K.T. na istocnom dijelu ima vec sada tri puta vecu povrsinu od povrsine koja bi se uz rusenja i suludo skupe investicije tek trebala ostvariti na zapadnom dijelu luke?
I m a ?
Da li K.T. na istocnom dijelu ima vec ove godine onakovu prometnu povezanost na pravac Rijeka - Evropa
kakovu zapadni dio luke ne ce moci ostvariti niti u
iducih devetnaest godina a u zeljeznickom smislu - nikada?
I m a !
Da li je postojeca lucka infrastruktura u susackom bazenu luke Rijeka od neprocijenjive vrijednosti i da li se idealno uklapa, uz minimalne investicije i zavrsetak obale K.T.Brajdica, u jedan suvremeni multi-kontejnerski terminal, dostojan najvecih evropskih terminala? U roku od jedne godine na rok od jednog stoljeca!?

Da li vjerujemo, buduci da ravnatelj Lucke uprave nikako nece moci opovrgnuti navedene cinjenice, da ce se nastaviti sa izgradnjom K.T. na istocnom dijelu luke Rijeka?
V j e r u j e m o !

Ivan Gracanin, Kapet.
Clan Udruge pomorskih kapetana Sjevernog Jadrana


O CEMU SE RADI, PODROBNIJE POGLEDAJTE U PRILOZIMA IZ NOVOG LISTA:
- U Novom Listu od Subote, 25.02.2005., ides na "arhiv", > KULTURA > Razvoj luke je nuzan, ali se bastina mora ocuvati.
- Petak, 03.03.2006., > arhiv > KULTURA > Ciglama i
"smrdljivcima" protiv rusenja zeljeznickih skladista.
- Nedjelja, 05.03.2006., > arhiv > PRILOZI >
MEDITERAN > sve o luci i skladistima pogledaj u desetak
ispisanih priloga.


Da sam arhitekta, prvo bih dosao na lice mjesta i pogledao objekat. Pitao bih se cemu je to sluzilo ili
cemu sad to sluzi? Dali je objekat dojmljiv ili nije?
A, ako je, zapitao bih se zasto je tako dojmljiv i sto
je to sto me je - dirnulo?, da se prema objektu s postovanjem odnosim i pristupim mu. Ako sam zaboravio
gradivo s fakulteta jer je mnogo vremena od tada proslo, prelistao bih svu mogucu literaturu i upoznao ga s jednog drugog aspekta: umjetnickog, povijesnog i
onog bastinskog sto je pripadalo nasim roditeljima, i njima starijim. Ta velicanstvena skladista koja su me uvijek imresionirala svojim izgledom, bilo da ih gledam s mora ili na samom licu mjesta, prolazeci duz ulice izmedju njih. Ostavljale su na mene utisak, da sam se s postovanjem odnosio prema tim objektima...

Medjutim izgleda da ja nisam u trendu, jer danas je u modi sve ono staro i postojece rusiti, unistavati, izbrisati s lica mjesta, jer ne odgovara trenutku i
stvarnosti... Ja cu bolje i impresivnije, jer tu su beton, zeljezo, staklo, novi suvremeniji materijali,
a imam za to i novu pricu, tu je moja sansa i treba
je iskoristiti po svaku cijenu. Uostalom da je zavladalo i kolektivno ludilo, cinjenica je da ocjenjivacki ziri taj, i do njega slicne rusilacke
radove, proglasio dobrima i moze se prionuti na posao.
Rusimooooooooooooooooooooooooooooooooooo....
Razbastinimooooooooooooooooooooooooooooooooooooo...

"Promatrati kako zito raste i vocke cvjetaju; udahnuti
duboki uzdah nad lemesom ili lopatom; citati, misliti, ljubiti, nadati se, moliti - to su stvari koje covjeka cine sretnim; one su uvijek imale moc da to cine, one nikada "nece" imati moc da ucine vise od toga. Svjetsko
blagostanje i procvat ili nesreca i zla kob ovise o nasem znanju i poducavaju ovih nekoliko stvari: ali o
zeljezu ili staklu ili elektricitetu ili pari ili nafti nikako." - Ruskin

Ta "Kolos dizalica" o kojoj je rijec i bez koje se ne moze ni pr/mr-dnuti, siguran sam i zasigurno ima rijesnje za nju, i njen prolaz. Kako zasipavaju morsku obalu u pojedinim slucajevima, sto trenutno cine i na zapadnom dijelu luke za kontejnerski terminal, neka zaspu i naprave i dizalici prolaz uz te poostojece bastinske objekte. Kupite si jos jednu istu "Kolos dizalicu" i smjestite je s druge strane postojecih objekata, da je ne morate vozati tamo-amo. Nisam pogledao niti mi je trenutno poznat prostorni plan, ali pretpostavljam da postoji i ta varijanta, ili koja druga, ima njih... Ima je zasigurno, samo je potrebno razmotriti i iznaci rjesenje koje vec postoji, opaliti se sakom po celu, promuckati i zavrtjeti glavom, rjesenje je garantirano tu...

Preporucio bih svima Vama da si procitate publikaciju:
DANAS SAM VIDJELA... od Delia Steinberg Guzman: "Ovaj
je naslov, citaoce, nepotpun. Zavrsetak je namjerno
izostavljen, zato sto ga u svim okolnostima s kojima se
susrecemo svakog dana mozemo nadopuniti novim slikama.
Toliko stvari vidimo, toliko stvari propustamo, a da i ne znamo zasto nam se paznja nije na njima zaustavila.
Ove bih stranice htijela posvetiti malim stvarima koje,
unatoc svemu, postaju velike onda kada se nastane u srcima ljudi; stvarima o kojima se govori malo, koje se sapucu na uho jer zivimo u vremenu kojim vladaju vanjski zvukovi i nutarnja tisina..."

Dobro sam cuo za "Okruglim stolom" u Hotelu Bonavia 24.02.2005., i ono sto je svakome jasno, da je
razbastinjena stara gradska jezgra Grada Rijeke. Nekad
sam sa platoa Grivice ispred Crkve Sv.Vida mogao vidjeti jutarnje Sunce, i pijuckati kavicu u obliznjem restoranu, mada je prostor bio krcat automobilima, - i
to se dalo razrijesiti. Sad gledam u tamna stakla i mracnu ulicu. Tijesno nam je nekako, i predlazem da idemo van sa tog mjesta, na svjetlo dana. I to bas tu
do Sv.Vida... nadam se da ce ko uvijek do sada nas zastitnik Sv. Vid, poduzeti mjere i uciniti po svome ono sto bi trebalo...


U SVITANJE

Zvona Sv.Vida
u zoru
u svitanje Rijeke.
Slusaju vas
usnuli gradjani
sto zurno
na posao idu.
Ulicni cistaci
lagana hoda
i brzih metli,
cisteci grad
zure na pocinak.
Konobarice kafica
stolnjake
uz prvu kavu
donose.
Na raskrizju
ulica
u osvit zore
Suncem
ispunjena svjetloscu
Grivica.
Zvona crkve
Sv.Vida u zoru,
u svitanje
Rijeke.

U Rijeci, mjeseca lipnja, 1987. godine. Objavljeno u zbirki poezije "U ZAVJETRINI VREMENA", Rijeka, 2003.


U Rijeci, 09.03.2006. Borivoj Bukva






- 07:04 - Komentari (26) - Isprintaj - #

07.03.2006., utorak

IZOLACIJA



Dr.sc. Jadran Zalokar
-----------------------

I Z O L A C I J A
-------------------





U kontekstu misljenja planetarnog poliloga fenomen "izolacije" pripada duhovno-socijalno-egzistencijalnoj patologiji. Misljenje planetarnog poliloga imlicira planetarnu otvorenost u susretanju
svih duhovnih tradicija, procesualnost polilogizacije kao viseglasja/mnogoglasja razlicitih duhovnih i kulturoloskih subjekata. Polilogizacija je spiritualno umrezivanje (netizacija) koja bitno determinira duhovnost treceg tisucljeca. "Izolacija" u bilo kojem znacenju je nemoguca, a ako se javlja znaci patologizaciju zivota. Ocituje se u najrazlicitijim modusima mentalne retardiranosti, etnocentrizmima i
etnoegoizmima, u sizofrenijama i dr. Ona vodi u svijet nasilja, svijet nizeg zivota kome je suprotnost svijet ljubavi,slobode i nenasilja. Ljubav i nenasilje su zakon zivota, ne samo duhovnosti! Izolacija se radja iz neznanja i straha i stvara daljnje neznanje i strah. Ona vodi u barbarizam zivota.

Poliloska dimenzija sudba je Zemlje u njenom rastu u supramentalnu buducnost. Polilogizacija kao planetarizacija svekolike drevne i utopijske duhovnosti pripada teleologiji zemaljskog bivstvovanja i divinizaciji covjeka. Spiritualna evolucija/involucija ocituje se i u dimenziji mentalnog kao polilogija.
Zemaljski se um priprema za snaznije djelovanje kozmickih duhovnih energija. Tako i tijelo covjeka i u
njegovoj celularnoj dimenziji. Stvaraju se pretpostavke za novi ljudski species. Razlika izmedju danasnjeg covjeka i supramentalnog bica biti ce veca nego izmedju homo sapiensa i njegovog pretka. Ali to nije zastrasujuce. To pripada zakonomjernosti duhovne evolucije/involucije.

Suvremena umjetnost integralni je dio procesa planetarizacije kao polilogizacije. Likovne umjetnosti
i umjetnici rijeci uvode dimenziju duhovne slobode u svakodnevni gusto materijalisticki intonirani i saturirani zivot. I bez obzira da li je temeljna intencija likovnosti prema konstruktu i zgusnjavanju
likovnih oblika ili prema skici, tj. nalazenju praznine i kvintesenciranju likovnosti, kristalizaciji i cistoti
forme, ili temeljna intencija umjetnosti rijeci prema slobodnom tijeku fabulacije ili sublimaciji u haiku stih - bitno je da u umjetnosti suptiliziraju i spiritualiziraju nas svakodnevni zivot, da dusa i um
skladno iskazuju bogatstvo duhovnog bica covjeka.

Umjetnicko bivstvovanje postaje temeljni uvijet opstanka covjeka, vise no u jednoj ranijoj epohi.
I temeljni uvijet daljnjeg duhovnog rasta, rasta u igru i slobodu.

dr.sc. Jadran Zalokar


Napomena: Jadran Zalokar, rodjen 29.07.1947. u Ljubljani. Doktor filozofskih znanosti (teza o Schopenhaueru), haijin (haiku pjesnik), slikar
(spiritualno slikarstvo, haiga), duhovni ucitelj zen/tantra, visi knjiznicar. 1990 inaugurirao u
Rijeci misljenje planetarnog poliloga i do 2000
godine odrzao deset ciklusa predavanja.




- 16:33 - Komentari (34) - Isprintaj - #

ZEN I DRUGE PRICE - 199


PA STO TO CINIS!
PA STO TO GOVORIS!
------------------




Danas se prepricavaju mnoge ludorije u vezi s uciteljima i njihovim ucenicima, te o nauku koje ucitelj ostavlja iza sebe u nasljedstvo ucenicima ljubimcima, koji tako postaju ovlasteni da prenose istinu vlastitim sljedbenicima. Dakako, zen bi i trebalo tako prenositi, od srca srcu, i u proslosti
se upravo tako i zbivalo. Vladala je tisina i skromna poniznost, nije bilo nikakvih tvrdnji ni izricitih objasnjavanja. Tko bi dobivao takav nauk, drzao bi stvar u potpunoj tajnosti, cak i nakon sto bi proteklo
dvadeset godina. Sve dok netko drugi, potaknut vlastitom potrebom, ne bi otkrio da na raspolaganju stoji pravi ucitelj, nitko ne bi znao da je taj nauk vec bio poducavan, i cak i tada prilika bi se ukazivala na posve prirodan nacin, a nauk sam sebi krcio put. Ucitelj nikada, ni u kom slucaju, ne bi izjavio:
- Ja sam nasljednik toga i toga.
Takva bi tvrdnja iskazivala upravo suprotno.
Ucitelj zena Mu-nan imao je samo jednoga nasljednika.
Njegovo ime bijase Shoju. Kad je Shoju zavrsio svoje izucavanje zena, Mu-nan ga pozva u vlastitu odaju.
- Starim - rece mu - a koliko ja znam, Shoju, ti si jedini koji ces nastaviti prenositi ovo ucenje.
Evo, ti jedna knjiga. Prenosena je od ucitelja do ucitelja tijekom sedam, narastaja. I ja sam unio sam u nju mnoge dodatke, prema vlastitim stavovima. Knjiga
je iznimno dragocijena i ja ti je darujem kao simbol tvojega nasljedovanja.
- Ako je ta knjiga toliko vrijedna, bolje bi ucinio da je ti zadrzis - odgovori Shoju. - Ja sam tvoj zen primio bez ikakvih zabiljeski i meni je on dobar takav kakav jest.
- Znam - rece Mu-nan. - Pa ipak, sedam je narastaja kako se to djelo prenosi s ucitelja na ucitelja, tako da je mozes sacuvati u znak da si primio ovo ucenje. Evo, uzmi.
Razgovarali su ispred posude sa zeravicom. Tek sto je knjigu uzeo u ruke, Shoju je baci na uzareni ugljen. Nije imao nikakve zelje da nesto posjeduje.
Mu-nan, kojega nikada ranije nije obuzimao bijes, odjednom vrisne:
- Pa sto to cinis?
Shoju jednako brzo uzvrati povikom:
- Pa sto to govoris?


/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/




- 08:02 - .. A sada ti .. (21) - Sačuvaj na papiru - #
bojko bit ce da nanovo ne redi.... (04.03.2006. u 09:33)

bojko DOBRO JUTRO ZELIM!, fulao sam. pozdrav, boro (04.03.2006. u 09:33)

bojko --- BlogOye Balkan Blog Portal wrote: > Od 1. marta BlogOye je ni kriv ni duan na svom > matičnom domenu www.blogoye.org i serveru, > praktično zarobljen. Naime usled problema > izmedju provajdera kod koga je BlogOye hostovan i > njegovog nad-provajdera kompletan saobraćaj > prema provajderu je stopiran. > > Na alost u celoj toj priči, BlogOye nema > nikakvog uticaja na razvoj situacije, tako da nam > ostaje samo da sačuvamo strpljenje, i nada da > će server proraditi kroz koji sat, ili > najkasnije do ponedeljka :(( to je zvanična > informacija provajdera koju smo dobili... do tada > ... stay be cool ... i naravno čitamo se na > BlogOyu ;) > ------------------------------ ------------------ s desne strane blog "BORO" imam ga na tom linku, nadam se da ce maticna domena uskoro proraditi. drzite mi palceve. pozdrav, boro (04.03.2006. u 09:37)

bojko --- leah_inutero wrote: > Prijateljstvo se nemoze objasniti - Ono se osjeca > !!!>Kada vam se ucini da gubite kontrolu nad > svojim zivotom, kada 24h na dan nijedovoljno, > sjetite se tegle kiselih krastavaca... i > kave.Profesor > je stajao pred grupom studenata na satu filozofije i > drzao nekepredmete iza sebe. Kada je sat poceo, > bez rijeci je podigao veliku, praznuteglu kiselih > krastavaca,stavio je na katedru i napunio > lopticama za tenis.Potom je upitao studente da li je > tegla puna. Slozili su se da jest.> > >Zatim je > profesor podigao kutiju punu kamencica I sipao ih u > teglu. Blago ju jeprotresao. Kamencici su se > otkotrljali u prazan prostor izmedu loptica.Tada je > ponovo upitao studente je li tegla puna. Opet su > odgovorili da jest.> > >Sljedeca kutija koju je > profesor ! uzeo, bila je puna pijeska. Kada ga je > sipao,pijesak je, naravno, ispunio sve preostale > supljine u tegli. Pitao je jos jednomje li tegla > puna.Studenti su skruseno odgovorili da jest.> > > >Onda je profesor ispod stola izvadio dvije salice > pune kave i sipao ih u teglu.Kava je natopila > pijesak. Studenti su se smijali.> > >Sada!', rekao > je > profesor, dok je smijeh zamirao, 'hocu da shvatite > da ova teglapredstavlja vas zivot. Teniske > loptice su vazne stvari u vasem zivotu: vasaobitelj, > vasa djeca, vase zdravlje, vasa vjera i stvari > kojima se strasnopredajete.> > >To su one stvari uz > koje bi vas zivot i dalje bio ispunjen, i kada > bi sve drugonestalo. Kamencici su ostale stvari koje > su vazne: vas posao, vasa kuca i vasauto. > Pijesak predstavlja preostale stvari. Male stvari. > Ako napunite teglupijeskom, nema mjesta za > kamencice i teniske loptice. Isto vazi u zivotu. > Akopotrosite sve svoje vrijemei energiju na male > stvari, nikada necete imati mjesta za one vazne > stvari.> > >Vodite racuna o stvarima koje su kljucne > za vasu srecu.> > >Igrajte se sa djecom. Nadjite > vremena za odlazak lijecniku. Izvedite partnerana > veceru. Ponasajte se ponovo kao da vam je 18. Uvijek > ce biti vremena da seocisti kuca i naprave > popravci. Prvo se pobrinite za teniske loptice - > stvarikoje su vam zaista vazne. Utvrdite svoje > prioritete. Sve ostalo je pijesak.'> > >Jedna od > studentica je podigla ruku i upitala sto je > predstavljala kava.Profesor se nasmijao. 'Drago mi > je da ste pitali.Nju sipam, da bi vam pokazao, da > bez obzira koliko mislite da vam je zivot pun,uvijek > ima prostora za salicu kave sa prijateljem.'> > > >Molim vas, podijelite ovo sa nekim prijateljem.> > > >JA UPRAVO JESAM... > ------------------------------ --------- hvala ti draga leu (04.03.2006. u 11:04)

bojko pokrenite se i posjecujte DOPISNU TEOZOFSKU SKOLU na blogu > http://aurum.blog.hr/ > eto sto kaze moj prijatelj ezoterik i teozof > ------------------ Moj prijatelj Bojko nazvao je ovo što pokušavam organizirati « vodiš dopisnu teozofsku školu preko bloga ». To je upravo dobro pogođen naziv « DOPISNA TEOZOFSKA ŠKOLA ». Hvala Bojko ! ------------------------------ ------ hvala prijatelju sto se odlucio na taj ljepi potez poducavajuci mlade drevnoj mudrosti: TEOZOFIJI sto u prijevodu bi znacilo "BOZANSKA MUDROST". pozdrav aurumu, boro (04.03.2006. u 11:11)

bojko sad sam cuo vic: znate li sto je to "666 i 999"? to vam je ZLO I NAOPAKO. hvala prijateljici na vicu, tu sjedi do mene i dobro se zezamo... al sam se ovo jutro raspisao, a bome ima i materijala.... cao... (04.03.2006. u 11:19)

Lovely Rita Meni nije jasno zakaj je bacio knjigu? Nije normalan. :D (04.03.2006. u 11:59)

ToČkiCa:) eo me u prolazu:))pusaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa (04.03.2006. u 12:23)

bojko ni meni draga lovely, uvijek mi se gadilo to spaljivanje knjiga i sve ostalo po tom pitanju... pusa. (04.03.2006. u 12:32)

bojko tockici moja vejika pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ... (04.03.2006. u 12:32)

bojko --------------OTKRICE PREVARE--------------------- ---------------------------- ---------------------- STO NIJE DOBRO CINITI: IZVESNA "VIDOVITA" U POTPUNOSTI ME KOPIRALA, NI MANJE NI VISE, CAK JE UZELA I NASLOV MOJE SKRIPTE O KRISTALIMA, I TO: "ISCJELJUJUCE VIBRACIJE KRISTALA." ---------------------------- -------------------- tekst sam ispisao 1996. godine i naces ga na linku: http://www.val.hr/znan je/kristali.html ima ga i po drugim forumima... ----------------- ------------------------------ - doznao sam za nju preko google pretrazivaca u samome je vrhu trazilice kad se traze "BOSANSKI VIDOVNJACI", tako sto je i moj blog: http://budan.blog.hr/ bio uvrsten koju stranicu dalje. doticna VIDOVITA pripada grupi: http://www.astro-ezoterika.com > inace o sebi pise: OTKRIJTE STO VAS CEKA U BUDUCNOSTI i nalazi se na linku > http://www.vidovita.com ----- ------------------------------ ------------- ja otkrivam njenu buducnos da joj je prava: KATASTROFA!... porucujem takodjer da ispod navedenog teksta stavi ime autora teksta i izvor odakle je navedeno preuzela, inace vrag ce je odnesti kako je nju i doveo... -------------------- ----------------------------- bilo je ispisano na google, saturday, march, 4,2006 09:17:41 sa www.google.de/ BOSANSKI VIDOVNJACI ------------------ ------------------------------ - pitam svakog od vas: MOZETE LI VJEROVATI TAKVOJ VIDOVNJAKINI? dobrima, istinitim i ljepotom sacinjenim, onima koji sire ljubav, moj pozdrav. LAZOVIMA, PREVARANTIMA, BITANGAMA I HOSTAPLERIMA, zalim ih i jer doce pod svoje... borivoj --------------------- ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ ------------------- ukoliko se ne upise moje ime i prezime kao autora teksta, naziv, mjesto i godina izdavanja teksta. poduzet cu odredjene mjere.... OVO VAM JE DANASNJE STANJE EZOTERIJE I TKO SVE NE SUDJELUJE U NJOJ.... pozdrav, boro (04.03.2006. u 12:36)

Lovely Rita Imaš ptičju gripu? To ozbiljno ili...? (04.03.2006. u 12:56)

plavo sunce :-*) .....ne brini.....ljubim te........PUSA (04.03.2006. u 16:02)

bojko draga lovely rita, poceo sam da kokodacem i ne mogu da letim, steglo i ukrutilo se ... pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... (04.03.2006. u 16:36)

bojko ne brinem drago moje plavo sunce, s vremenom na vrijeme primi me.... pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... (04.03.2006. u 16:37)

vedjak Dragi Boro, hvala ti što si se javio komentarom na blogu i drago mi je ako je sve u redu. Vidim da si već izgradio popriličan imunitet na ptičju gripu. Dakle, sve ide na bolje. Nestaško će još malo preuzeti žezlo! Drži se i čuvaj, moj prijatelju. (04.03.2006. u 16:50)

irida dragi bojko, vidim da si se razjezio, internet je kao dućan bez prodavača, raj za znatiželjne, a i sve one druge.ljudi su krali (i još uvjek kradu) i knjige s polica knjižnica i knjižara, zašto misliš da bi s internetom bilo drugačije. Mene tješi to da ljudi usput nešto i uče krstareći zanimljivim stranicama, poneki se samo uspoređuju s drugima.sve dok to ne potpisuju svojim imenom ima svrhu učenja, a osnovna intencija interneta i jest u tome da znanje učini dostupnim. človek ne jezi se! veeeeeeeeeeeeeeelika puuuuuuuuuuuuuusa! irida (04.03.2006. u 17:24)

Ofa kežual pozdrav dragom prijatelju vedranu, drugi put vise. (04.03.2006. u 19:26)

bojko moj pozdrav dragoj iridi. nije to prvi slucaj, vec je bilo ataka na taj moj ispis, odavde od nasih pa sam suzbio. problem je u necem sasvim drugom, sto su to beskrupulozni, beskompromisni u svojoj bezobrastini i harace po terenu uzimajuci od ljudi ogromne novce, za nikakve usluge, samo laz i maniopulacije, loptajuci se s naivnim ljudima od jednog do drugog. jedan mu uvali a drugi navodno razrijesi problem. cuo sam za takve price, a sve to ljudi skupo placaju i do 1.000 eura. stat cemo mi svim tima na kraj... pozdrav i pusa dragoj iridi, boro. (04.03.2006. u 19:31)

bojko --- "BVidyavati,de.....> wrote: ------------------ --------------- Dragi Borivoj, u mojoj potrazi zateozofima u Hrvatskoj, nasla sam Vas na forumu lune. Usrecila me je informacija o putovanju H. P.Blavatsky po nasoj zemlji. Nasla sam i blogVaseg prijatelja koji otvara skolu Teozofije. Tako sam sretna zbog toga.Vec se godinama pitam ima li prevedenih knijga na nasem jeziku,specijalno koje je u radu sa Majstorom Djuwal Khul-om pisala Alice A.Baily. Ja imam knjige na njemackom, zivim u München-u. Jel ste culi da se dusa H. P. Blavatsky opetinkarnirala i to 1983 u Petersburgu (Lenjingrad) u muskom tijelu i proci ce 5.Initaciju tj. postat ce besmrtni Majstor. To je info preko BenjaminCreme 1986, skotski teozof, slikar iz Londona. Citamzadnjih par dana budan.blog pa sam odlucila da Vam posaljem posljednuporuku jednog od mojih najblizih ucitelja ( napustio nas je14.02.1984-te, o moj Valentin) . To sam prevela iz njemackog. Najljepsepozdrav e iz snjeznog Minhena salje Vam Vidyavati Ne znam, jel je to bas hrvatski? „Ljubi svo čovječanstvo. Pomaži svim živim bićima. Budi sretan. Budi ljubazan. Budi izvorneiscrpnog veselja. Spoznaj Boga i dobrotu usvakom licu. Nijedan svetac nije bezprošlosti, nijedan griješnik bez budućnosti. Govori dobro o svakome. Ako za nekoga nemožesnaći pohvale pusti ga da ode iz tvojeg života. Budi orginalan. Budi kreativan. Budi hrabar –skupljaj hrabrost, uvijek i uvijek iznova. Ne oponašajnikoga. Budi jak. Budi iskren. Ne oslanjaj se na štakedrugoga. Misli svojom vlastitomglavom. Budi tko jesi. Sva savršenost i vrlina Bogaje u tebi skrivena –otkrij je. I mudrost jeveć u tebi – pokloni jesvijetu. Dozvoli da te milost Božja oslobodi. Neka ti život bude kao život ruže – Ona šuteci govorijezikom mirisa. „ Shri Babaji (Herakhan), veljača1984. "Neka sjeme ljubavi i ljudskosti u vama raste i donosiplodove." ----------- ------------------------------ ------ draga vidyavati, hvala ti na posjeti i na tvom pismu. u ponedjeljak ti odgovorim duze. sad sam samo u prolazu i prelistavam postu. pisemo se i na vezi smo. veliki pozdrav dragoj prijateljici, teozofu i svim teozofima u njemackoj. boro. (04.03.2006. u 19:41)

bojko eto draga irida, uz ono ruzno ima i mnogo ljepog i pozitivnog kao i ovo pismo od gospodje BVidyavati, teozofa iz njemacke. ono sto je najvaznije da me ljudi citaju, prate i usvajaju moja znanja. a to prati i nepodopstine, i to cemo suzbijati. stati tome na kraj, usput ih uciti.. pusa tebi irida, (04.03.2006. u 19:49)


- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZEN I DRUGE PRICE - 198


UPOKORENJE DUHA
-----------------------------




Jedna mlada zena tesko oboli i poslednji trenutak bijase vec blizu.
- Toliko te volim - rece muzu - da te ne zelim napustiti. Nemoj me prevariti ni s jednom drugom zenom. Ucinis li to, vratit cu se u obliku duha i stvarati ti beskrajne neprilike.
Ubrzo zatim zena umre. Muz je prva tri mjeseca postovao njezinu poslednju zelju, ali onda upozna jednu drugu zenu i zaljubi se. Njih se dvoje tako uskoro zarucise.
Odmah nakon zaruka, covjeku se svake noci pocne pojavljivati duh prekoravajuci ga sto se ne drzi svojega obecanja.
Ali duh bijase vrlo bistar. Govorio bi mu potankosti o svemu sto se dogadja izmedju njega i njegove nove izabranice. Svaki put kad bi on svojoj zarucnici darovao neki poklon, duh bi ga podrobno opisivao. Ponavljao bi cak tocno sve njihove razgovore i covjeka kinjio i mucio toliko da jadnik vise oka nije mogao sklopiti. Tada mu netko posavjetova neka svoj problem ispovjeda ucitelju zena koji je zivio u okolici sela.
I naposljetku, u ocaju, siroti se covjek uputi k njemu
te ga zamoli za pomoc.
- Tvoja je prva supruga postala duhom i zna sve sto radis - objasni mu ucitelj. - Sto god ti ucinio ili rekao, sto god darovao svojoj ljubljenoj, duh to zna.
To je zacijelo vrlo mudri duh. Iskreno govoreci, jednom takvom duhu morao bi se diviti. Sljedeceg puta kad ti se pojavi, nagodi se s njim. Reci mu kako je toliko sposoban da nista ne mozes sakriti, i kako ces, ako odgovori na jedno pitanje, obecati da ces raskinuti zaruke i ostati udovac.
- Koje joj to pitanje moram postaviti? - upita covjek.
Ucitelj odvrati:
Uzmi punu saku sojinih sjemenki i upitaj zna li koliko
tocno zrna drzis u ruci. Ako ti ne bude u stanju odgovoriti, znat ces da je to samo mastarija tvojega uma i vise te nece uznemiravati.
Sljedecu noc, kad se duh opet pojavio, covjek pocne laskati te mu rece kako doista nema toga sto on ne bi znao.
- Tocno - odgovori duh - a znam i to da si danas bio kod onog ucitelja zena.
- I buduci da si tako sposoban - nastavi covjek - reci
mi onda koliko zrna drzim u ovoj ruci!
Nikakva duha vise ne bijase koji bi odgovorio na to pitanje.

/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA, Zagreb, 2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/


- 07:13 - .. A sada ti .. (34) - Sačuvaj na papiru - #
bojko i ja imam svoju lilith koja me posjeti s vremenom na vrijeme... samo neka ona dolazi, ne smeta me, a moze bit i koja bivsa zelja iz proslih zivota. srest cemo se mi vec jednom... pozdrav (02.03.2006. u 07:40)

lilith evo me :))) dobro jutro bojkicu :) pusa (02.03.2006. u 08:14)

plavo sunce :-*) .....treba znati postaviti pravo pitanje........PUSA (02.03.2006. u 09:01)

bojko eto moje lilth, jos samo da joj stavim soli na rep, uhvatim i strpam zivu zivcatu, veselu i zivahnu u svoj brlog... pusa dragoj lilith. (02.03.2006. u 09:38)

bojko bolje nista ne znati, nek je samo uz mene i dodje mi kad je to najpotrebnije... pusa dragoj plavom suncu. (02.03.2006. u 09:40)

bojko --- IRIDA , zagreb......> wrote: > > > Sjedim u miru na wc-u i obavljam posao", kad zacujem > pitanje iz susjednog > wc-a: > "Halo, kako si?" > > Nisam bas tip koji razgovara u muskom wc-u i ne znam > sto mi bi da sam > odgovorio : > Odlicno sam!" > > Uslijedilo je slijedece pitanje: > Sta radis?" > > Kakvo li je to pitanje? U trenutku mi je bilo dosta > cudnih pitanja pa sam > odgovorio: > Dakle, mislim da radim isto sto i ti..." > > Pokusao sam se pozuriti, kad zacuh slijedece > pitanje: > "Mogu li doci k tebi?" > > OK, ovo pitanje mi je precudno, ali pokusao sam > ostati ljubazan. Stoga sam > odgovorio slijdece: > Ne, trenutno sam stvarno zauzet!" > > Zatim ga cuh kako rece: > Cuj me, nazvat cu te ponovo malo kasnije. Neki idiot > sjedi pored mene i > odgovara na moja pitanja. " > ------------------------------ - DOBAR JE.... (02.03.2006. u 09:47)

bojko --- IRIDA wrote: > > > > > > Kaze zena muzu:-Danas su mi rekli kako imam lijepe > noge-! > Na to ce muz;-A nisu ti rekli kako imas veliku > guzicu-? > -Ne, tebe uopce nismo spominjali!!!-odgovori zena... > > > Ustalo dijete u 4 sata ujutro i moli mamu da mu > isprica bajku? > A mama mu rece: Cekaj sinko kad dodje tata ispricace > nam obadvoma!!!! > > > Dode Mujo doma, a ispod kreveta goli muskarac. > Kaze Fata:-Pa gdje si do sada?!? > -Sto gdje sam, a tko je to ispod kreveta? > - Ne skreci ti meni s teme! > > > Natjecu se Amerikanac, Talijan i Bosanac cija je > bolja zena. > Kaze Amerikanac: -"Moja je prava lavica." > Na to ce Talijan: -"Moja je prava tigrica." > A Bosanac ce: -"Ne lici ni moja na covjeka." > ------------------------------ --------------- ha-ha, hi-hi, ho-ho.......bem ti gajde..... (02.03.2006. u 09:51)

Lovely Rita DUh nije bio mudar, mudar je bio učitelj zena. :)) Dobro jutro boro. ;) (02.03.2006. u 11:00)

bojko dobro jutro draga lovely rita, vrag ce ga znati?, mozda je dusica pronasla sebi adekvatnog jebaca a ovaj joj je bivsi muz dosadio, pa ga pustila ca... nije htjela vise da se zajebava s budalama. moja lilith mene uvijek posjeti, kad to zatreba, a za druge me boli briga... uvrstio sam te i dolje si pri dnu, idem se prosetati do had-a, pa sam te tu pustio... pozdravcic (02.03.2006. u 11:42)

vedjak Ovo je svakako jedna od najljepših ZEN-štorija do sada! Srdačan pozdrav Tebi dragi Boro i ne brini zbog ptičje gripe, Tvoj će imunološki sustav stvar srediti. Ono iz maila ću danas srediti. Haiga je prekrasna, ali STVARNO PREKRASNA! (02.03.2006. u 13:59)

GAGA SAMO DA POZDRAVIM MOG DRAGOG I ISKRENOG PRIJATELJA.IZVINI STO ZURIM INTERNET SATI SU MI NA IZMAKU. BESEDA TI JE ZAISTA JEDNA OD INTERESANTNIJIH. VELIKI POZDRAV! (02.03.2006. u 15:26)

bojko pozdrav dragom prijatelju vedranu, hvala na komplimentima i ne mogu a da se ne nesmijem, ha-ha, ho-ho, hi-hi... svijet puca po savovima od ozbiljnosti a toliko su blesavi da ne vide da im nista ne ide od pameti... hvala mom dionizu sto me je raspametio te njihove glupavoce... ha-ha, hi-hi, ho-ho... (02.03.2006. u 15:32)

bojko hvala ti gaga, pozdrav dragom gagi od bore. (02.03.2006. u 15:33)

safiris pusa,pusa,pusa...:-*)i jedan veliki topli zagrljaj za čarobnjaka:-*) (02.03.2006. u 20:43)

bojko za dragu safiris velika pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ... (02.03.2006. u 21:05)

ladyofblackness zanimljiva priča. volim pametne završetke:-) Pozdrav pusa (02.03.2006. u 21:18)

spuky ... jako dobra priča... igra uma... pozdrav :) (02.03.2006. u 21:26)

bojko pozdrav pusa ladyofblackness :-*)) (03.03.2006. u 10:15)

bojko spuky, pozdrav :-*)) (03.03.2006. u 10:15)

bojko --- IRIDA , zagreb.....> wrote: > Evo, poslušala sam te, iako sam ovih dana u užasnoj > gužvi. Hvala na > obavijesti, pišemo se. Pusa! Irida > > To: erato > Subject: prijava na natječaj.............! > > > Poštovani! > Prijatelj me uputio na vaše natječaje, pa evo, > šaljem nešto. Vi ste na redu! > Uopće je lijepo da postojite. Želim vam uspješno > traganje za biserima. > Srdačan pozdrav! > Irida, ravno iz dubina vremena i grčke mitologije > > ALKEMIČAR > > Alkemičar sam > i mag. > Tražim zagubljenu formulu, > a čini se da > krug stvaranja > je zatvoren. > U ovom starom svijetu > hipnotički > ponavljam radnje, > računajući > da usud slučaja, > možda svrati > neoprezan, > možda u trunju > njegove odjeće > otkrijem > makar blijedi > trag. > > Irida ----------------------- ------------------------- moj pozdrav i pusa dragoj iridi, i svim pjesnicima. pogledajte link > www.erato.hr/ i saljite im pjesme. (03.03.2006. u 11:12)

bojko --- ROMAN , ljubljana......> wrote: > > > Klub srecnih > > > > Si zelis prejemati skrivnostne in nenavadne > zgodbice, ki odpirajo srce? > > Zgodbice te bodo cakale v elektronskem predalu > vsak teden. Tu je naslov > > zate: http://www.klub-srecnih.si/zgo dbice.html > > > > Zelis obdarovati svojega prijatelja-ico s > skrivnostno in napeto zgodbico, > > lahko jim pomagas do bolj polnega zivljenja: > > http://www.klub-srecnih.si/zgo dbice.html > > > > Zelis spoznati nove prijatelje, kaj vprasati, > najti odgovore, pridi na > > forum: http://forum.klub-srecnih.si > > > > Fotke iz Klubskih aktivnosti najdes tukaj: > > http://galerija.klub-srecnih.s i/ > > > > Klub srecnih > > Moskriceva 44 > > 1000 Ljubljana ------------------- ------------- moj pozdrav romanu (03.03.2006. u 11:24)

bojko --- dan, rijeka...........wrote: > > > > > > Razlika izmedju hrabrosti, "cool" i "naj-cool": > > Hrabrost: > Kada dodjes kuci usred noci dobro pijan, zena te > ceka sa metlom u ruci, a ti je upitas: > "Cistis ili se spremas da nekud odletis?" > > Cool: > Kada dodjes kuci usred noci, mirises na > parfem i imas sminku na > kosulji. Opalis zenu po dupetu i kazes: "Ti si > sledeca!" > > Naj Cool : > Kada dodjes usred noci pijan kuci, zena je vec u > krevetu, ali jos > ne spava. Uzmes stolicu i sednes ispred njenog > kreveta. > Na njeno pitanje: "Sta radis?", > odgovoris: > "Zelim da sedim u prvom redu kad pocne cirkus." > ------------------------------ -------------- > hvala danu na vicu, boro > (03.03.2006. u 11:34)

irida Ono sto je sama esencija znanja i istrazivanja Damanhura nalazi se u podrucju koje damanhurci nazivaju Duhovna fizika. Pozivam Vas na predstavljanje ove teme koju ce se voditi Coyote, instruktor Duhovne fizike iz Damanhura. Predavanje ce se odrzati u prostorijama centra, na adresi Vlaska 81a, u subotu 04.03. u 20 sati. Ulaz je slobodan. Srdacan pozdrav, Kristina Najava: Duhovna fizika je put koji vodi u samo srce filozofije postojanja. Proučavanja i istraživanja na tom području svode se na istraživanje svemira i čovjeka kroz prizmu međusobnog usklađivanja znanstvene vizije stvarnosti s onom duhovnom. Bavljenje tim temama dozvoljava nam da polučimo širu percepciju života i sebe samih. Ovo područje se bavi raznim temama, među kojima je kozmologija, tajne vremena i prostora, duhovna i suptilna struktura čovjeka, duhovni i božanski ekosustavi, unutarnja osjetila, buđenje unutarnjeg božanskog, magijska tehnologija. Te kompleksne teme obrađuju se na takav način da ih može razumjeti i onaj koji nema tehničkih znanja, a istovremeno i sami stručnjaci mogu iz toga izvući brojne prigodne teme za istraživanje. 1. stupanj Duhovne fizike – 22-23.04. Zagreb i 22-23.04. Rijeka (03.03.2006. u 11:35)

bojko --- dan, rijeka......wrote: > Sjedi raja u kaficu i pricaju o sexu. Mujo sjedi u > ćošku i ništa ne > priča. Na to će jedan: > - Mujo, znaš li ti što je to sex? > - Znam! > - Što onda? > - Pa, ustanem ujutro u 6h, napravim doručak, > skuvam kavu, probudim > ženu i punicu, onda doručkujemo, zatim operem > sudje, onda napravim malom > sendviče za skolu, onda pravim ručak, usisam... > - Stani, stani!!! Pa kakve veze ima to sa > sexom? > - Pa eto vidite, tako oni mene jebu svaki > dan!!! > ------------------------- pozdrav danu, boro (03.03.2006. u 11:40)

bojko hvala ti draga irida na komentaru. svaki tako, vrijedan paznje ti okaci... mi gremo dalje... pusa, boro (03.03.2006. u 11:42)

bojko --- Vlatko, Slovenija....> wrote: > http://www.mladina.si/parada/i ndex.html > > > ------------------------------ ----------- > PAZI SAD OVO - ovo je genijalnoooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooo... . SLOVENCI CE IMATI VOJNU PARADU! GENIJALNO... GENIJALCIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIII.... (03.03.2006. u 12:16)

no_wings vojna parada?? ova državica lagano "pukla"... održavati tak nešto u ovom divnom gradu? protestiram :))! pozdrav iz najljepšeg slo grada :)) (03.03.2006. u 12:24)

bojko draga no wings, ljudski mozak je genijalan kad su u pitanju gluposti... nema njemu kraja... pozdrav i pusa, boro. (03.03.2006. u 12:33)

MalenA Jupii............stavio si i tražilicu...Prva liga.... sada lakše mogu naći tvoje tekstove (03.03.2006. u 20:58)

ladyofblackness laku noć i velika pusa:-) (03.03.2006. u 21:10)

bojko bravo malena, sad bit ce sve lakse... pusa, boro (03.03.2006. u 21:45)

bojko velika pusa dragoj ladyofblackness, boro (03.03.2006. u 21:46)

ToČkiCa:) ejejeje...udostojila sam se javiti i napisati post:)) jesi mi ti to ostavio komentar i potpisao se bojan?:) pozdraffff i veeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiiii ikaaaaaaaaaaaaaaaaaa pusaaaaaaaaaaaaaaaaa (03.03.2006. u 22:12)

bojko draga tockice, ljepo pise bojan i njegov ispis je slican mom. nisam to ja pisao, niti sam bojan. volio bih da sam na bojanovom mjestu, mlad, lucidan, rasni zdrebac i zaljubljenik u sve ono sto je ljepo. mada i ja imam djetinju dusu i tako se ponasam ko djecarac. poslusaj mamu, budi kraca. prebaci se na zen i haiku. naucit ces manipulirati energijama sto je najbitnije. od bata bore primi vejoku pusuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuu... (04.03.2006. u 09:41)

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZEN I DRUGE PRICE - 197




GUDO I CAR
------------


Car Goyozei ucese zen sa Gudom. Jednom ga zgodom upita:
- Prema zenu, ovaj moj um je Buddha. Je li tako?
Gudo odgovori:
- Ako ti kazem da jest, ti ces misliti da razumijes, premda nisi razumio. Ako ti pak kazem da nije, ti ces nijekati nesto sto mnogi savrseno dobro razumiju.
Jednog drugog dana, car dodje Gudu s pitanjem:
- Kamo odlazi covjek kad umre?
Gudo odgovori.
- Ne znam.
- Kako to da ne znas?
- Jos nisam mrtav - odvrati Gudo.
Car oklijevase postaviti druga pitanja o tim stvarima koje njegov um nije bio u stanju shvatiti. Tako Gudo
udari rukom po zemlji, kao da ga zeli probuditi, i car se prosvjetli!
Nakon Prosvetljenja, car je vise nego ikad dotad postovao zen i staroga Gudu, te je cak dopustao da zimi, u carskoj palaci, ucitelj na glavi nosi sesir.
Kad vec bijase prevalio osamdesetu, Guda bi cesto usred sata poduke svladao san, i tad bi car u najvecoj tisini odlazio u drugu prostoriju, kako bi njegov voljeni ucitelj u miru uzivao u pocinku koji je trebao njegovom starome tijelu.


/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/




- 07:04 - .. A sada ti .. (27) - Sačuvaj na papiru - #
bojko HAIGA CRTEZI Bijeli kamen iz potoka Tolminka držim u ruci. http://www.worldhai ku.net/haiga_contest/30th/bori voj_bukva.html i http://www.worldhaiku.net /haiga_contest/31st/borivoj_bu kva.html ------------------ ------------------------------ ----- pogledajte moja dva zadnja haiga crteza sa WHA, pozdrav boro (28.02.2006. u 08:46)

bojko --- Jadran Zalokar, Rijeka....> wrote: > boro > ovo su mi poslali > lp jadran > ----- Original Message ----- > From: > Subject: Medijsko sponzorstvo: Konkurs Narodnog > univerziteta "Bozidar > Adzija" u oblasti grafickih resenja > > > > Konkurs Narodnog univerziteta "Bozidar Adzija" u > oblasti grafickih > > resenja > > > > Narodni univerzitet "Bozidar Adzija", sektor > marketinga, poziva > > zainteresovane za autorsko-konsultativnu saradnju > iz oblasti > > grafickih resenja: > > > > maske flajera > > plakata i > > ostalog stampanog reklamnog materijala. > > > > Tok konkursa: > > > > Kontakajte nas radi detaljnijih informacija o > zahtevima koje treba > > da zadovolji graficko resenje do 0.03.2006.godine > radi izrade idejnog > > resenja. > > > > Osoba za kontakt: Marketing menadžer Ivana > Bojovi-Ivkovi, telefon > > 011/3087109, 011/3443-446, ili e-mail > marketing@bozidaradzija.com > > > > > > U periodu od 13.03. do 27.03. zainteresovani za > saradnju predaju > > svoja idejna resenja zajedno sa predlozima iznosa > autorske naknade. > > > > Rešenja koja budu prihvacena od strane NU > "Bozidar Adzija" > > bice selektovana po principu najkvalitetnijeg > grafickog resenja / > > najnize cene autorske naknade. > > > > Svi autori koji budu ucestvovali u konkursu i cija > resenja budu, ili > > ne budu prihvacena, zadrzavaju autorska prava nad > svojim radovima. > > > >----------------------- pozdrav, boro (28.02.2006. u 10:06)

polona hvala na posjeti i cestitke za lijepe haige na WHA. (28.02.2006. u 11:30)

bojko hvala ti draga polona. pozdrav tebi i ljubljani, boro (28.02.2006. u 12:08)

bojko --- Denis Pesut , Rijeka.....> wrote: > Ide Mujo pustinjom i sretne beduina, > "De mi ba reci koliko ima jos do mora? > "Oko 3000 km" rece beduin, > "Daleko, jarane, daleko, al` plaza vam je super" > > -------------- pozdrav denisu, boro (28.02.2006. u 15:27)

bojko prosvjed: Karantena i nadzor, a ne nepotrebno barbarsko ubijanje! Prijatelji ivotinja podiu kaznenu prijavu i najavljuju prosvjed ispred Ministarstva poljoprivrede, umarstva i vodnoga gospodarstva KARANTENA I NADZOR, A NE NEPOTREBNO BARBARSKO UBIJANJE Prole nedjelje predstavnici Ministarstva poljoprivrede, umarstva i vodnoga gospodarstva namjerno su lagali i pokuali onemoguiti medijima i javnosti pristup informacijama o vremenu i nainima ubijanja kokoi i ostalih pernatih ivotinja u svrhu suzbijanja ptije gripe oko Parka prirode Pantana kod Trogira. Pod objanjenjem kako ne eli uznemiriti javnost snimkama ubijanja ivotinja, Ministarstvo je ipak uznemirilo javnost izazivajui ogorenje pokuajem da manipulira medijima i da sakrije brutalnost zavrtanja vratova i premlaivanja kokoi tapom. Zbog ponovnog nepotrebnog i barbarskog ubijanja zdravih pernatih ivotinja te prikrivanja injenica medijima i javnosti, Prijatelji ivotinja najavljuju prosvjed ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, umarstva i vodnoga gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78, u srijedu, 1. oujka 2006. u 12 sati. Ne samo da osuujemo ono s im je zgroena itava hrvatska javnost, ve elimo istupiti u obranu prava na objektivno javno informiranje, odnosno na realno izvjeivanje i necenzurirano obavjetavanje javnosti, koji se tiu kako Hrvatske u cjelini tako i svakog njezinog graanina. Prosvjedom se trai: - da Hrvatska u borbi protiv zaraznih bolesti potuje odredbe Meunarodnog ureda za epizootije (OIE), vodee meunarodne organizacije na podruju zatite ivotinja pri usmrivanju ivotinja u svrhu kontrole bolesti, a ije smjernice kao lanica kri premlaivanjem kokoi tapovima - da se prevencija od ptije gripe prvenstveno provodi monitoringom divljih ptica, karantenama, visokim novanim kaznama prekriteljima karantene te nadzorom rizinih podruja, a samo kada je to nuno ubijanjem zdravih kokoi - da se samo u sluaju stvarne opasnosti od irenja ptije gripe meu domaim pernatim ivotinjama, to dosad nije bio sluaj, ivotinje doista eutanaziraju (bezbolno usmrte) uz prethodno omamljivanje iskljuivo plinovitim anesteticima - da u sluajevima usmrivanja ivotinja zbog pojave zaraznih bolesti postupanje sa ivotinjama nadgledaju veterinarski inspektori, a oni koji ubijaju moraju biti osposobljeni i kompetentni za to bezbolnije ubijanje ivotinja - da se informacije o nainima rjeavanja problema ptije gripe ne skrivaju od medija i javnosti, da se novinarima ne lae ve da im se omogui nesmetan pristup informacijama, kako bi postupanje prema ivotinjama bilo transparentno - da se za lomljenje vratova i premlaivanje tapovima ne koristi vie rije eutanazija - da Ministarstvo poljoprivrede, umarstva i vodnoga gospodarstva preuzme odgovornost zbog krenja Zakona o dobrobiti ivotinja i Kaznenog zakona koji zabranjuju muenje ivotinja, da istrai sve nepravilnosti i krenja zakona vezanih i uz dosadanje sluajeve tzv. 'eutanaziranja' kokoi i ostale peradi te da poduzme mjere kako bi veterinari koji su, ili samovoljno ili po nalogu Ministarstva, ubijali kokoi udaranjem tapovima bili sankcionirani zbog svjesnog iivljavanja i nanoenja patnje ivotinjama - da Ministarstvo educira javnost o stvarnim uzrocima ptije gripe te o nainima prevencije Ove zahtjeve udruga Prijatelji ivotinja uputila je Mati Brstilu u Upravi za veterinarstvo Ministarstva, traei da u rjeavanju problema ptije gripe uzme u obzir jednako i dobrobit ivotinja i ljudsko zdravlje. Opinskom dravnom odvjetnitvu Udruga je podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih u Ministarstvu i nepoznatih veterinara zbog umlaivanja kokoi tapom, traei kriminalistiku obradu zbog poinjenog djela muenja ivotinja prema l. 260 Kaznenog zakona te krenja Zakona o dobrobiti ivotinja. ----------------- u potpunosti podrzavam zahtijev PRIJATELJA ZIVOTINJA, boro (28.02.2006. u 15:30)

bojko --- DD wrote: > > Dragi prijatelji, > > Upravo je izisla nova knjiga Robina Sharme vrlo > intrigantnog naslova > "Redovnik koji je prodao svoj ferari" Knjigu mozete > naruciti mailom > ili telefonom (040 347 343), a vise o njoj > procitajte na adresi: > > http://www.dvostrukaduga.hr//i ndex.php?option=content&task=v iew&id=245 > {http://www.dvostrukaduga.hr// index.php?option=content&task= view&id=245} > > Promocija knjige odrzat ce se u Zagrebu i Rijeci. > > > > Zagreb, 10.03. u 18:30 h > Pu > ko otvoreno u > ilite > Ulica grada Vukovara 68 > > > > Rijeka, 14.03. u 18:30 > dvorana Transadrie > Riva Boduli 1 > > Srdacan pozdrav! -------------------- pozdrav, boro > > (28.02.2006. u 15:38)

bojko --- Mira..... >wrote: > hehehhehe, meni se nekako vise dopao OVAJ NAPUTAK > na istu zadanu temu:) > > > - Koja je najbolja preventiva protiv pticje gripe? > > - Ne dirati pijetla rukama niti ga prinositi ustima. > O jajima da ne pricam. > Ne ljubiti vrapcica i izbjegavati sevu! Socnu > piletinu zaobilaziti u sirokom > luku, a s kokosima i guskama ne ulaziti u duele. :) > :) > > > a evo nesto za majstora poezije:) svidja ti se? > > Imotski Haiku :-) > > Zima je. > Pivac stoji na > jednoj nogi. > Vitar gonja lepusinu po guvnu. > Je ladno, krvi ti Isusove. ..:-) > > > lijepi pozdrav > > ------------- pusa dragoj miri, boro > (28.02.2006. u 15:40)

borek Ma čim Amerika krene u peradarski posao nakon sto potamani konkurenciju odjednom misterijozno nestat ce pticije "gripe". Zivjele hrvatske koke! Kako smo sakrivali Židove u holokaustu tako sada cemo skrivati nase koke bez obzira koje vjeroispovijesti bile. Genocid je genocid. Što se mene tiće: DOLJE AMERIKA! DOLJE GLOBALIZACIJA! Hrvatska njiva za hrvatskog seljaka, hrvatska hrana na hrvatskom stolu (ali bez primitivnog ekstremnog nacionalističkog tona). Cim budem imao svoju kucu, napraviti cu skriveni bunker za ugrozenu hrvatsku perad i sve ptice svijeta željne, kao svako biće, slobodnog leta. Pozdrav Borivoju (28.02.2006. u 17:34)

bojko slusam ti ja na radiu i tv. ovih dana kako se hrvatski strucnjaci hvale pred svjetskom javnoscu kako u krugu 3 km. treba svu zivad i ptice potamaniti, ko da je to hvala vrijedno i pametno... (28.02.2006. u 17:40)

bojko moja pokojna baba andzelija kad bi koja kokos pocela kunjati, bi je uhvatila, ubila i zakopala u posebnu rupu a preko toga zalila japnom/krecem. tako se nekad po selima cinilo, narod je znao sto im je za delat. danas ptica nesmije uginut. PTICE, KOKOSI, LABUDOVI jadna li vam majka, kad vas dohvate maheri u bijelim skafanderima ili po livadama pocnu upucavati... pozdrav boreku, boro. (28.02.2006. u 17:45)

;) Evo i mene. Kratko sam svratila da pročitam priču. Ne znam. Danas sam baš zatvorena da bilo šta shvatim. Valjda će drugi put biti bolje. Bolje što se mene tiče. (28.02.2006. u 19:51)

borek Da, to je ona (hrvatski strucnjaci) najligavija vrsta guzolizaca koja za žvaku rođenu majku bi prodala i vlastito djete udavila. Fuj! Fizički osjećam smrad fekalija kad čujem za takve spodobe.- Bonk (01.03.2006. u 00:29)

bojko draga ;), ak ti mozgic steka, prikljuci se na deckica i bit ces umrezena na univerzum... pozdravcic (01.03.2006. u 08:17)

bojko tako ti je to bonk u nas... pozdrav prijatelju,boro (01.03.2006. u 08:18)

bojko --- Davor Sisovic, Pula....> wrote: > Pribilježeno, hvala na prijavi, > > Davor Sisovic > davor.sisovic@pu.htnet.hr > http://www.ice.hr/davors/ > > > na blogu > http://budan.blog.hr/ > > objavio sam danas pricu: izborna kampanja > > prekjucer: pametnica i njena prica > > javi mi dali je sve o.k. ovo je za natjecaj zoro. > > pozdrav, boro > > ------------------------------ ------------------- > napises pricu i objavis je na blogu, potom se javis > davoru koji te registrira i sve je rijeseno... lp, boro (01.03.2006. u 11:10)

bojko --- sasa v., beograd.....> wrote: > > oglas - hitno > > > Izuzetno zgodna plavusa, 19 godina, vitka, visoka, > prijatnog izgleda, inteligentna i vedra, stalno > nasmejana, finansijski dobro situirana, nema > nikakvih predrasuda i kompleksa, bez obaveza, > trenutno nije u vezi, ima malo izrazenije grudi, > voli drustvo, voli sve oblike kontakata i u tom > pogledu nije izbirljiva, ceni potpunu otvorenost, > dise punim plucima i voli intenzivan i mastovit > kontakt, prodaje motokultivator od 5 kW, povoljno! > > ------------------ hvala ti draga sasa, pozdrav boro (01.03.2006. u 11:35)

Didi pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......pret jerala sam, zar ne?:))))) (01.03.2006. u 14:07)

bojko nisi, a ja? pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa.... (01.03.2006. u 15:55)

safiris pa da se pridružim sa cmmmmmmmmmmmmmooooooookićem:-* ) (01.03.2006. u 19:50)

bojko i ja s uzitkom prihvatam tvoj vreli, vatreni poljupcic, moja draga safiris. pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... (01.03.2006. u 21:14)

Didi bojko, ostat ćeš bez galsnica večeras...baš sam to napisala i safiris....pusaaaaaaaaaaaaaaaa ....ovo je ipak umjerenije:)))) (01.03.2006. u 21:48)

Didi oprosti, trebalo je pisati da ćeš ostati bez GLASNICA.... (01.03.2006. u 21:48)

Lovely Rita Zdravo Bojko, evo, da i tebe posjetim malo i da ti javim da čitam priče...:)) (penny lane je, ali psssst :)) (02.03.2006. u 00:55)

bojko za tebe draga didi i safiris bas me boli briga za glasniceeeeee... kad ste u pitanju vas dve, eto jos jednom, pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa.... (02.03.2006. u 07:19)

bojko draga lovely rita, velika si moja radost i podjelimo je skupa. sve sto je ljepo u zivotu i cini zivot ljepsim, ja to dijelim s drugima... pusa i tebi, boro (02.03.2006. u 07:21)

bojko uvrstim te pod moje blog prijatelje ovih dana, jos jednom, sretan ti povratak, pusa i pozdrav... boro (02.03.2006. u 07:23)


- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZEN I DRUGE PRICE - 196




TUNEL
------





Zenkai, sin jednoga samuraja, doputuje u Edo i u tome gradu stupi u pratnju nekog visokog sluzbenika. Zaljubi se u njegovu suprugu i bi zatecen na dijelu. U samoobrani ubije sluzbenika, te pobjeze s njegovom suprugom. Oboje zatim postadose kradljivci. Zena, medjutim, bijase toliko pohlepa da Zenkai ubrzo prema njoj pocne osjecati duboku odvratnost. Naposljetku je odluci ostaviti te otputuje vrlo daleko, cak u pokrajnu Buzen, gdje postane lutajuci prosjak.
Ne bi li okajao vlastiti grijeh, Zenkai odluci u svojemu zivotu uciniti neko dobro dijelo. Kako bijase
cuo za neku opasnu cestu koja je prolazila samim rubom strme litice i na kojoj je vec mnogo ljudi naslo ili za dlaku izbjeglo smrt, odluci prokopati tunel kroz planinu. Tako bi danju prosio hranu, a nocu marljivo radio na kopanju svojega tunela. Prodje trideset godina, a tunel bijase dug sedam stotina metara, sest metara visok i devet metara sirok.
Dvije godine prije nego sto je posao primaknut kraju, sin onog sluzbenika kojeg je ubio otkrije gdje Zenkai
prebiva te se odmah uputi onamo, odlucan u namjeri da ga ubije kako bi se osvetio.
- Spreman sam ti dati svoj zivot - Zenkai. - Ali prvo
mi dopusti da zavrsim ovaj posao. Onoga dana kad bude gotov, mozes me slobodno ubiti.
Tako sin stane cekati da osvane taj dan. Prodje vec nekoliko mjeseci, a Zenkai je i dalje kopao. Mladic
se naposljetku zamori ovako nista ne radeci te mu se pridruzi u kopanju. Nakon godinu i pol sto mu bijase pomagao, pocne osjecati divljenje prema snazi Zenkaijeve volje i cvrstini njegova karaktera.
Konacno, tunel bi zavrsen, ljudi bi mogli njime prolaziti i putovati bez opasnosti.
- Sad mi mozes odrubiti glavu - rece Zenkai. - Moj je
posao gotov.
Kako bih mogao odrubiti glavu svojemu ucitelju? - upita
mladic, ociju punih suza.



/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/






- 07:37 - .. A sada ti .. (23) - Sačuvaj na papiru - #
bojko DOBRO JUTRO! danas je u rijeci karnevalllllllllllllllllllllll lllllll... ludirao sam se do 2 nocu, sad nastavljamoooooooooo... KARNEVALLLLLLLLLLLLLLLL... KA RNEVAAAAAAAAAAAAALLL... DANAS JE KARNEVALLLLLLLLLLLLLLL... RIJECKI KARNEVALLLLLL... OBRIJAO SAM SE I SKINUO MASKU, LUDUJEMOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO... svim ozbiljnima danas sam pod motom: BUDI ONO STO ZELIS! danas je rijecki KARNEVALLLLLLLLLLLL- (26.02.2006. u 07:52)

anna Dobro jutro Boro! Sviđa mi se priča, glupo mi je samo ovako nešto bezveze napisati, ali eto...neka bude samo tako!!!! Uživaj na karnevalu...pusa (26.02.2006. u 10:14)

on my way pozdrav boro... evo vidim da si na mom blogu spominjao da znas nekog zdravka segvica pa sam se sjetio da kat ispod mene zivi teta mila segvic, a njoj se sin zove zdravko-on ima negdje 55-56god.... sad moguce je da je to on...heh... ;) zivio :D (26.02.2006. u 15:07)

on my way evo procitah i pricicu,,nadasve poucna (kao i obicno)... :D (26.02.2006. u 15:11)

mistika intrigatno i poučno ;-) Kako je danas u Rijeci ;-? (26.02.2006. u 15:24)

to ti je pametno draga anna. pusa (26.02.2006. u 20:45)

bojko tocno dragi on my way, to je bivsa balkanska u splitu. pozdravi mi kuma i teta milu. reci da ih pozdravlja boro iz rijeke. mili ce biti drago... hvala ti i pozdrav, boro (26.02.2006. u 20:47)

bojko draga mistika u rijeci i dalje traje tulum, sad se plese na rijeckom korzu. i nocas meni nema spavanja. bilo je ludo ko obicno... pozdrav, boro (26.02.2006. u 20:48)

farinelli priča je odlična, živi dokaz kako se netko može promijeniti, tj. odustati od onog za čega se borio cijeli život....8) (26.02.2006. u 21:03)

on my way heh...kako je svijet mali boro, a?... pozdravit cu tetu milu cim je vidim... pozdrav :D (26.02.2006. u 22:41)

aurum Kamo god se čovjek okrene, ako gleda, može naći Učitelja. Pozdravljam sve moje Učitelje i tebe. (26.02.2006. u 23:13)

bojko dobro jutro iz rijeke u kojoj krupne pahulje padaju, tlo prekriveno bijelinom nije. imali smo ludu srecu s vremenom i karnevalom jucer. fotke pogledajte i kako je bilo u posebnom prilogu novog lista. moto karnevala bio je: BUDI TO STO ZELIS! i mi imamo svog bana i to ban jebacica, prodefilirao jucer na konju korzom. inace bila je i pusiona. svi mi popusili, sad lakse idemo u evropu.... i jos mnogo toga vidjet ces na fotkama. pozdrav, boro (27.02.2006. u 08:04)

heeej, pozdrav i dobar dan ti želim...:) ja odoh prokopati tunel kroz ove papire...:) sunfire (27.02.2006. u 10:33)

bojko samo ti meni rovaj... pusa (27.02.2006. u 11:35)

Didi pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ....jesam li dobro napisala? (27.02.2006. u 15:02)

bojko didi duso draga, jesi bogami... pusaaaaaaaaaaaaaa.... (27.02.2006. u 15:34)

bojko --- Denis Pesut, Rijeka....> wrote: > Mujo se vratio iz Svedske gdje je bio u posjetu > rodbini. > > Haso : I kako je u Svedskoj? > > Mujo : Ma oni su 20 godina iza nas. > > Haso : Kako to ? > > Mujo : Kod njih je jos uvijek dobro. > > ---------------------------- pozdrav denisu, boro (27.02.2006. u 16:42)

safiris cmoooooooooooookić:-*) (27.02.2006. u 21:11)

Polona- maskare su nam donjele snjeg mjesto da ga oteraju... pozdrav iz ljubljane :) (27.02.2006. u 22:15)

Šefica Budni moj, vidi ko je budan:)evo ja kod tebe dosla:)Nadam se da si mi dobro:) (28.02.2006. u 00:45)

bojko dragoj safiris vejiku pusu saljem... cmooooooooooooK! (28.02.2006. u 08:18)

bojko draga polona, gotovo sat vremena bio sam uz halubjanske zvoncare i pratio ih na njihovom putu... sazivio sam se s njima i mislim da smo svako zlo debelo odbacili sa ovog naseg podrucja, a dan kasnije kako velis i snjeg je tome doprineo. ucka se bijeli sva pod snjegom... pozdravi mi ljubljanu, pusa od bore. (28.02.2006. u 08:21)

bojko dragoj i vrednoj sefici pusa od bore. mi gremo dalje... (28.02.2006. u 08:22)


- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZEN I DRUGE PRICE - 195




VOJNICI COVJECANSTVA
---------------------------



Jednom je prilikom jedan odred japanske vojske obavljao vojnicku vjezbu i neki su casnici drzali neophodnim da svoj glavni stozer smjeste u Gasanovu hramu.
Gasan rece svojem kuharu:
- Casnicima sluzi istu jednostavnu hranu kakvu jedemo i mi.
Vojnici, koji bijahu naviknuti da se prema njima postupa s najvecim pocastima, osjetise se uvrijedjenima.
- Ma sto ti mislis, tko smo mi? Mi smo vojnici, spremni da zrtvovati zivote za svoju domovinu. Zasto se, dakle, prema nama ne vladas pristojno?
Gasan osorno odgovori:
- A ti, sto ti mislis tko smo MI? Mi smo vojnici covjecanstva, ciji je zavijet spas svih osjecajnih bica.



/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/





- 08:00 - .. A sada ti .. (27) - Sačuvaj na papiru - #
bojko Na kraju ovog simpaticnog teksta koji kruzi internet galaksijom stoji poruka: cim ga procitate, morate ga proslediti dalje, na sedam novih adresa. Ako to uradite, petog dana ce vas neko pozvati i reci vam da vas voli. I jos pise da to nije sala, da ova igra traje od 1996.god. i da prekidanjem ovog lanca mozete upasti u nevolje tokom vasih buducih ljubavnih veza. Evo jos nekih pravila: ako poruku procitate u PONEDELJAK, dobicete novac, ako je procitate u UTORAK pred vama je ljubavni uspeh, ako je procitate u SREDU ocekuje vas poslovni uspeh, ako je procitate u CETVRTAK ispunice vam se sve zelje, ako je procitate u PETAK imacete jedan "vruc" susret, ako je procitate u SUBOTU imacete vazan telefonski poziv. ---------------------------- ------------------------ i to bi bilo sve, pogledaj ako nisi prethodna dva cina ove poucne price. DOBRO JUTRO VAM ZELIM! boro. (24.02.2006. u 08:18)

anna Dobro jutro! Lijepa priča! Imam osjećaj da danas više ne postoje vojnici čovječanstva, ako i postoje skriveni su negdje u svijetu, a osjećajna bića pate i muče se!!!! Pozdrav-----pusa (24.02.2006. u 08:19)

bojko ima ih draga anna, ali na zalost njih je svega (1%) covjecanstva i to su ciste duse. ne zive svetovnim zivotom, vise su povuceni, ne isticu se, beru po knjigama, imaju uzak krug poznanika i prijatelja i krecu se unutar svojih zadanih okvira. rade po firmama i obavljaju poslove ko svi ostali, bore se za koricu kruha ko svi ostali, manje lajavi, vise povuceni. zamjetiti njihovu prisutnost mogu samo oni koji su na istoj razini s njima ili iznad njih. oni koji umiju analizirati ljude i duhovno su dobro potkovani, u razgovoru znaju s koim su u doticaju. za takvo znanje potrebno je izboriti se. konfucije je kazao: u onih koji su bez morala, znanje se ne prima.... pusa, boro (24.02.2006. u 08:35)

bojko ........ Marjana Skerbenc, Slo..... > wrote > >Pozdravljeni, > > > >slovesnki zaloznik s Koroske, Lojze Wieser, je > postavil spletno stran z > >zanimivo akcijo. Na njej lahko vsi drzavljani > Evropske unije prevzamejo > >"pokrovitaljstvo za dvojezicne krajevne napise". S > pristopom k peticiji > >tako izrazijo svojo solidarnost z zahtevami po > vidni dvojezicnosti na > >Koroske, v skladu z zaporednimi razsodbami > Ustavnega sodisca. > > > >na strani http://www.prokaernten.at/ lahko oddate > svoj podpis, in sicer v > >rubriki "Eintragen/Vnos". > > > >Upam, da boste to storili v cimvecjem stevilu!! To > sporocilo posljite > >naprej in s tem pripomorajte k cimvecji odzivnosti > te akcije (ki je, > >mimogrede, dozivela ze kar velik odmev tako v > slovenskem kot- predvsem- v > >avstrijskem tisku). Obvestite tudi cimvec vasih > prijateljev in kolegov iz > >tujine, da bo podpora cimbolj mednarodna. > > > >lp. > >Luka Lisjak G. > >.....................pozdrav marjanci, boro (24.02.2006. u 08:43)

anna Mislim da znam jednu takvu osobu......i stvarno uživam u njegu društvu.......ipak moraš imati nešto u sebi što će drugi kroz tvoje oči znati prepoznati i znati cijeniti, te će se stvoriti prijateljstvo!!! netreba biti samo povućenost, već ono nešto što zrači iz te osobe.......a to je dobrota, ljubav, nježnost, srce!!!! pozdrav -pusa (24.02.2006. u 08:46)

maslackica da, zaista, na prvi se pogled cini kao da tih vojnika vise nema... ali, moramo zaviriti malo u svoje duse i izvuci malog vojnika koji ce se boriti za sebe i kako kaze prica, sva osjetilna bica oko sebe... zar nije nesto najljepse kad vidis da je netko uz tebe sretan zbog tebe? cmokic ti bojko ;* (24.02.2006. u 08:53)

bojko svakako draga anna, sve te karakteristike ta osoba treba posjedovati, i ja nisam isao u sirinu sa obrazlaganjem. naveo sam ono, gdje se te osobe kriju i gdje ih treba nalaziti... pusa (24.02.2006. u 10:08)

bojko cmokic, tebi draga maslackica. boro (24.02.2006. u 10:09)

bojko Samo podsjetnik da ce se preko vikenda 11.03. i 12.03. u Zagrebu odrzati tecaj Integralne meditacije. prijave i informacije na 040 347 343. Takodjer, postoji mogucnost odrzavanja tecaja Rasa tehnika (preventivne mjere iz jyotisha). Detaljnije informacije o rasa tehnikama potrazite na adresi: http://www.dagroup. org/jyotish/index.php?option=c ontent&task=view&id=10&Itemid= 28 {http://www.dagroup.org/jy otish/index.php?option=content &task=view&id=10&Itemid=28} Prijave najkasnije do 06.03.2006. na tel 040 347 343. Srdacan pozdrav! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,, pozdrav, boro (24.02.2006. u 10:27)

heej, samo da te popusam u prolazu... lijepo da su se vratile zen pričice...:) sunfire (24.02.2006. u 13:27)

bojko moj pozdrav dragoj sunfire, boro (24.02.2006. u 14:12)

bojko moj pozdrav dragoj sunfire, boro (24.02.2006. u 14:12)

Stevica Bravo majstore, nakon Bosne i Slovenije stavi i Srpski blog - BLOGOYE....ajde pozivio ti meni (24.02.2006. u 14:36)

Zagy Evo malo smijeha.....haha...Privedena cijela ekipa ‘Noćne more’ Željko Malnar i njegova snimateljska ekipa koja je pripremala novu epizodu televizijske emisije 'Noćna mora' privedeni su u četvrtak poslijepodne u I. policijsku postaju zbog skeča s lutkom premijera Ive Sanadera ispred zgrade Sabora Malnarovi glumci Jaran i Ševa pojavili su se poslijepodne ispred zgrade Sabora s kartonskom lutkom Ive Sanadera odjevenom u policijsku uniformu i intervjuirali saborske zastupnike, piše Jutarnji list. 'Bilo je zabavno jer su zastupnici u početku bili zbunjeni i nisu znali o čemu se radi. Ubrzo je stigla policija i maknula nas od zgrade Sabora, objasnivši nam da tamo ne smijemo snimati. Mi smo se uredno pomaknuli prema zgradi Vlade, ali i tamo su nas potjerali. Tada smo se odlučili spustiti u Mesničku ulicu, ali i tamo se pojavila policija, legitimirala nas i privela u postaju. Naglašavam da su policajci bili maksimalno korektni i smijali se cijelo vrijeme', objasnio je incident Željko Malnar koji je nakon razgovora u policiji pušten bez prijave, kao i ekipa 'Noćne more'. Na ideju o lutki premijera u policijskoj uniformi Malnar je došao vidjevši lutke policajaca postavljene kod pješačkih prijelaza kraj škola u gradu. Kaže da je u policijskoj postaji bilo više smijeha nego neugodnih situacija, a jedini koji se bojao bio je njegov ministar Ševa. 'S obzirom na to da je djevac, prepao se da će noć provesti u ženskom zatvoru. Ipak, smatram da je indikativno da se u ovoj zemlji ne smiju zbijati šale', rekao je Željko Malnar. (24.02.2006. u 14:39)

bojko pozdrav stevici, boro (24.02.2006. u 15:33)

bojko dragi zagy, sutra je rijecki karneval. gotovo na svakom je stipe mesic u koloni, ranijih godina bio je i tudjman. ove godine vidjet cemo tko ce od politicara biti zastupljen, moto ovogodisnjeg karnevala je: BUDI TO STO ZELIS! pozdrav tebi Zagy, boro. (24.02.2006. u 15:38)

bojko RIJECKI KARNEVAL je na liku > http://www.ri-karneval.com.hr/ (24.02.2006. u 15:42)

GAGA POZDRAV, DRAGI BORO!REDOVNO TE CITAM. (24.02.2006. u 21:14)

ladyofblackness sviđa mi se priča. opet:-) laku noć i pusaaaa (24.02.2006. u 21:30)

bojko pozdrav gagi i lady... laku noc vam zelim a dragoj ladi i pusica... vas boro (24.02.2006. u 21:36)

vedjak Srdačan pozdrav Bojku i prijateljima! (24.02.2006. u 22:29)

bojko pozdrav dragom vedjaku, boro (25.02.2006. u 07:58)

aurum Ima, naravno da ima, onih koji štite čovječanstvo, i uvijek će ih biti. Upravo nešto pišem o tome. Pozdrav svima. (25.02.2006. u 09:33)

bojko hvala ti dragi aurum sto si me posjetio. kod blogera to ide otprilike po onom, ja tebe posjetim a ti meni uzvratis posjetom. sve prema reciprocitetu i s odredjenom paznjom spram drugom osobom i njegovim blogom. ipisati njihove blogove kod sebe, ili upis tvog bloga kod blogera, uzvrati upisom njegovog kod tebe.... u pocetku da bis pridobio vecu posjetu, nasumce svaki dan posjeti barem po desetak tebi nepoznatih blogova za koje smatras da bi uzvratili posjetom. drugace ne gre, nema se vremena a sve se i ne cita, pogotovo ako su postovi predugacki ili nisu interesantni. toliko od mene. ja ne dolazim na blogove koji mene ne posjecuju. a svaki posjet znam uzvratiti. jos i to, posalji pismom i izvjesti sve teozofe meilom da vodis dopisnu teozofsku skolu preko bloga. pozdrav prijatelju, boro (25.02.2006. u 09:58)

borek Pozdrav dragom Borivoju i vjernom posjetilcu moga maloga bloga. Ja sam ti dalje u poslu do grla pa jedva stignem nesto napisati na svom ali svaki put kad ga otvorim kliknem i na link Bojko. Sad sam krenuo s tim imenima,mnogo izvora, ne stane sve(perviše za blog)pa puno s tim posla dok izvucem, spremim...itd još se i selim u BJ privremeno, pakiranje...pa u 2 ujutro vidim već bijele šišmiše tako da ne stignem se valjano javiti. a evo upravo sam primjetio na njemačkim šibicama bijelu reklamu Budni - kundenkarte-(a ja na budnom pospan vec ko torba) čini se stvarnom :-)). Još jedan veliki pozdrav Borivoju. Bonk (25.02.2006. u 20:24)

ladyofblackness mudrače naš... ugodna ti večer. pusa (25.02.2006. u 20:51)

bojko nema ugodne veceri, u rijeci nocas se luduje... LUDIRANJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEE... ispod samog prozora na rijeckom korzu, nocas sa bine treste rijecki bendovi i to cijelu nocccccccccccccccccc... nema spavanjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa... nista ne preostaje nego nataknut masku na glavu i ludiratiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii se... sutra se jutro spava do karnevalaaaaaaaaaaaaaaaa... laku noc vam zelim, vas boro. (25.02.2006. u 21:06)


- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

IZBORNA KAMPANJA /kratka prica/

Borivoj Bukva
--------------

IZBORNA KAMPANJA/ kratka prica /
pise: Medvjed Brundo
-------------------------------





Radosnu vijest mogu priopciti da mi se napokon javila draga moja Lora Dober, sa planete Venere, za koju nisam cuo vise dana zbog problema na vezama, prijema nije bilo...

Na zalost, u pomoc nam nije mogao priteci prijatelj Pauk, izaslanik Medjugalakticne Federacije, koji se trenutno nalazi u sazvijezdju Andromede. Brizan je poslovima koje treba obaviti, a odnosi se na razrijesenje sukoba medju plemenima pridoslih i novonastalih, onih JoJ-fUK sa genetickim inzenjeringom.

Lora se javlja da je dobro, cestita mi na prijem u Sabor Banana Republike??... Medjutim morao sam ju razocarati da u izbornoj kampanji, nismo dobili potreban broj glasova i stranka "Beba Vlada - TRECI BANANA BLOK", nije na nasu veliku zalost postala parlamentarna stranka...

Nista zato, ponovit ce se nova prilika za cetiri godine, uz bolju pripremu u neka, nadam se bolja vremena. Ta nova prilika se nesmije propustiti.

Dragoj Lori Dober odaslao sam poruku Galaktickom postom a i meil-om, i potvrdio to jos jednom na internetu, na nasem blogu za vezu: http://budan.blog.hr/

Kako ljubavi nikad kraja, a ljubav pogotovu u ovim trenucima narastuceg barbarizma treba uzdici, to i specijalna metoda Transcendentalne meditacije po metodi Medved Brunda - Lora Dober, dobro funkcionira i pokazala se kao vrhunska i hvale vrijedna.

Moja prica moze biti izmisljena, ali i ne mora. Lica iz price su stvarna, Unistena zemlje (nase stanje), prije bi se reklo da pripadaju marsovcima nego zemljanima. Ta nesvacena lica iz price koja transcendentiraju sva ostala, za razliku velike vecine ne istomisljenika koji pripadaju stadu, pokornih dok klamataju glavama...
Van prostora i vremena, ta rijetka vrsta ljudi, ostala su vjerna svojim nazorima i svojoj spontanoj prirodi.
Odricuci se i van datih pravila, Boga, otkrivaju u biti svoje prirode i vjecnu ljubav trazeci je eonima, nalaze u Ženi. U svom srcu vracaju se Bogu, no ne Bogu Crkve nego onome kojeg otkrivaju u svojoj vlastitoj prirodi.

Ti osobenjaci, eruditi, boemi, hedonisti svijesti, bezkrupulozni i bezkompromisni borci, po pricama i neutvrdjenim dokazima, potomci su Grka, Egipcana, i Salomonovih predaka ... Inkarnacije im sezu iz vremena procvata Atene i Sparte. Od Platonova nacela, jednog od poslednjih iniciranih posvecenika Anticke Grcke, koji nam razotkriva Misterij Inicijacije Starog Egipta, i kako Platon navodi: "Postoje tri stupa na kojima pociva kompletna dotad sazdana civilizacija, a to su DOBROTA, ISTINA, LJEPOTA" sto u konacnici predstavlja LJUBAV, Univerzalnu, Kozmopolitsku, Sveprisutnu Ljubav.

Medved Brundo, prisustvovao je svim predavanjima Sokrata i Platona, a bio Platonov ucenik. Dalje Vam Brundo navodi predavanja i dobro se prisjeca izrecenih Platonovih nacela o politici i politicarima, da moraju posjedovati znanje: Znanstvenika, Filozofa, Umjetnika i biti Religiozne osobe. Najbrzi put ka pravom znanju, Dharmi, najkraci put je vertikala na piramidi ka vrhu piramide, dok sva cetiri pravca idu duzim putem, putem hipotenuze. Znanstvenik, Filozof, Umjetnik i Religiozna osoba, sva ta znanja Politicar treblo bi posjedovati, da bi mogao voditi drzavu i narod na putu ka Jedinstvu naseg Svemira.

BANANA TELEVIZIJA - ZABARI, 5 min. predstavljanje na
dan 11.11.3003. - Izborna kampanja:
------------------------------------------------------

Da se predstavim, ja sam Medved Brundo. Svi jako puno
obecavaju, a ja Vam necu nista obecati, samo to, da cu
ukoliko me izaberete:"Svoju funkciju u Saboru obavljati
bez lazi, otimacine, kradje, bez licemerja, s punom mo-
ralnom odgovornoscu, i pokusati vratiti dostojanstvo
Banana Saboru."

Moto "TRECEG BANANA BLOKA - Vlada Beba "je,ne glasajte za "vece" zlo ZNJ, niti za "manje" zlo postojecu garnituru koja je na vlasti. Vec glasajte za trecu
opciju, a to je za: "Pamet, znanje, mladost, za nase sinove, za nase kceri, za nasu unucad. A, ako se jos niste odlucili, Vi glasajte za "Vladu Beba i TRECI BANANA BLOK".

Slusao sam gospodina Skenera, kampanja jos nije bila pocela, prije vise mjeseci, na TV. Bio za govornicom i izjavio: "U proslome mandatu lose smo radili i igubili povjerenje biraca, sad smo se popravili, povratili povjerenje i trebamo doci na vlast..." Takodjer nedavno je gospodin Skener izjavio, a radilo se o nekoj otimacini i kradji mislim u Mrdusi Sve Donjoj, da njega: "Ne zanima proslost!?"... A koga bi zanimala, moju strinu, ili babu Frku?...

Smatram da bi ga trebala zanimati ova skora proslost,
gdje su Oni bili sudionici te proslosti. Ono sto su njegovi zacinili, to bi trebali sad kusati...

"Ne zivi se u dalekoj proslosti,
ne zivi se u buducnosti,
vec se zivi u vjecnosti, a vjecnost je SADA I OVDJE!"

Ako zelimo da nam, draga Banana bude vjecna!

O postojecoj vlasti ja nemam komentara. Spomenut cu samo ovo: prodaje se Banana zemlja,prodaju se kuce, prodaju se hoteli, prodaju se otoci i skolji, tvornice se prodaju, tako Zeljezara Zjevaca prodana je za 1 kn, Banke su gotovo sve prodane. Iznenadio sam se da je svega 10% banaka u vlasnistvu Banane, dok druge prodane...

Nedavno je u Rupi bila festa, vatromet, i pitao sam
na ulici: Sto je to? U povodu cega se festa!? Kazali
su mi da ZESTE banka preuzima Rupu. Ja jos nisam cuo
da na ovim prostorima, nesto sto je do jucer bilo - tvoje, na samrti toga, ti festas jer to, preuzima stranac!?...

Radio sam u "Vlajka-Dicu",i radili smo za Brodogradnju.
Mislim 'o1 ili '02 u Banana Saboru izrecen je jedan
"biser", da Banani ne treba Brodogradnje. Banana koja je bila u samom svjetskom vrhu u proizvodnji brodova, po tonazi smo bili medju prvih 10, prateca industrija je zaposlavala oko 70.000 ljudi. Brodogradnja
je nosila 30% Banana izvoza. Toga danas svega nema.
Luke bez posla, Rupa akvatorij bez brodova i pomorci
bez posla...

Ja sam dobio "sup kartu" 3000 godine i nalazim se na "Zavodu za zaposljavanje" sa 900 sjeb, stanarina me dodje 630 sjeb, i ti od toga zivi i - budi pametan!?

Supruga je radila u cuvenom Rupa "Bljak-bljak", i
dosao je gospodin Tucic, pardon, Tajkun Tucic, i sredio
stvar! Od 2995. ona je bez posla, a od "Bljak-bljak" je
ostalo malo ili nista...

Ptica ljepo pijeva kad joj krce crijeva!... Nazalost nasa je velika istina.

Prema tome dragi moji gradjani, biraci, kad budete iza-
sli na izbore, - nemojte glasati za "vece" zlo ZNJ, ni-
ti za "manje" zlo, postojecu garnituru koja je na vlas-
ti, vec glasajte za: mladost, za pamet, za nase kceri i
sinove, za nasu unucad... A, ako se jos niste odlucili
onda glasajte za "Vlada Beba i TRECI BANANA BLOK".

Procitat cu Vam Proglas TRECEG BANANA BLOKA - Beba Vlada: "Gradjani Banane dva puta su prevareni i lazno polarizirani na crne i crvene. Ne glasovati za crne koji su "veliko" zlo ili crvene koji su "manje" zlo.
Glasajte PROTIV zla jer bilo ono vece ili manje zlo
ostaje zlo. Glasajte za dobro.

" DOSTA JE BILO ISTOGA STANJA
VELIKIH RIJECI, PRAZNIH OBECANJA
OD CRVENI', ZUTI', CRNI' I PLAVI'
VEC NAM SE SVIMA MUTI U GLAVI
I NEMA BUDUCNOSTI SVIJETLE
BEZ PRAVDE, REDA, LOPATE I METLE
SRETNIH LJUDI NI BANANE CISTE
BEZ TRECEG PUTA I BEBA LISTE
PA POZIVAM HRABRE, POSTENE I BIJESNE
POMETIMO SADA LIJEVE I DESNE"

Beba Vlada - TRECI BANANA BLOK


Ja sam Vam samo razotkrio Istinu, golu Istinu. Sad vam je Istina "razgolicena". Gola golcata, Istinica!... Sto cemo sa jadnom, razgolicenom Istinicom!?... Znam sto cemo. Prigrlit cemo Istinicu!...
Prigrlit ce je: mladost, nase kceri, nasi sinovi, nasa
unucad...

U Rupi, 11.11.3003. Medvjed Brundo
-------------------------------------------




U Rijeci, 22.02.2006. godine Borivoj Bukva








- 07:06 - .. A sada ti .. (29) - Sačuvaj na papiru - #
bojko DOBRO JUTRO ZELIM - eto iz kojih razloga dvije price, za koji dan treba uslijediti i treca.--------------------- k ompa zeza maksimalno, ne izbacuje mi tekst natjecaja, pokusat cu nanovo... pozdrav, boro (21.02.2006. u 08:03)

bojko naklada "ZORO" oglasava Natjecaj za price s bloga. PRAVILA NATJECAJA: do 3 price mogu se prijaviti na meil: davor.sisovic@pu.htnet.hr s naznakom "prijava za natjecaj za blog pricu" naslov, link sa koje se prica moze skinuti. prica ne duza od 5 kartica. sve informacije http://borg.cromma.com ili http://bookaleta.blog.hr -------------- pozdrav, boro. ----------------- hvala te boze.... (21.02.2006. u 08:24)

bojko eto, zazvalo me sunce i zasao ja iz brloga na svjetlo dana. malo poranio, a sto ces... tehnoloski napredak je takav da oni koji ce zivjeti 3.100 godine, nace biti visi od 1,50 m, zakrzljalih udova, valike glave, i raditi nece nista. budu prespavali zimski san poput mog prapraX12 tako pra medvjeda brunde i prkljucili se na njihov nacin odmaranja stedeci energiju i uzivajuci sve blagodati zivota. sve poslove obavljat ce roboti i strojevi, letjet ce se vasionom, zivotni vijek bit ce oko 200 godina, covjek ce nastaniti i zivjeti na drugim planetama... toliko... pozdrav, boro (21.02.2006. u 09:17)

Didi pusica u prolazu, da ne misliš da sam te zaboravila..... (21.02.2006. u 09:41)

spuky dolje zlo!!! nećemo zlo, ni veliko, a ni malo!..........pozdrav* (21.02.2006. u 11:27)

aurum Pokrenuo sam ŠKOLU TEOZOFIJE ! Mislim da će ta škola biti interesantna i tebi i tvojim prijateljima. Sve vas lijepo pozdravljam i želim vam MIR I SVAKO DOBRO ! (21.02.2006. u 11:46)

;) Hvala na informaciji Bojko (21.02.2006. u 12:01)

;) Dobar si ti čovjek (21.02.2006. u 12:01)

bojko dragoj didi pusica, boro (21.02.2006. u 12:27)

bojko svakako spuky, mi smo za dobro i nase okruzenje je sve ono sto nas cini dobrima... pozdrav* (21.02.2006. u 12:28)

polona pozdrav... jos uvijek sam u guzvi, nemam puno vremena za internet... ipak sam otvorila blog: http://polonahaiku.blogspot.co m/ ... pusa bori i ekipi :) (21.02.2006. u 12:31)

bojko dobro ti je to dragi moj aurum. nama matorim teozofima da se prisjetimo, jer stalnim obnavljanjem gradiva ucimo ono zaboravljeno. sve je davno, davno izmisljeno, ucenjem stjecemo staro i prisjecamo se zaboravljenog znanja i gradiva... znanja nikad dosta... pozdrav, boro (21.02.2006. u 12:33)

bojko ;) a ti si mi zivo srebro... pozdravcic* (21.02.2006. u 12:33)

bojko bravo draga polonca, pozdrav tebi i ljubljani. posjetim te i uvrstim pod moje blog prijatelje... pusa i :-*))))))) (21.02.2006. u 12:38)

bojko Dosla ekipa sa TV-a, iz redakcije skolskog programa u jednu seosku zabit da snimi tipican radni dan jednog naseg seljaka. Seljak se namesti pred kameru i pocne pricu: - Ustanem ti ja tako oko pola pet izjutra, drmnem jednu-dve rakijice, isteram ovce na ispasu. Dok one pasu ja slistim jos jedno cetiri-pet... -Stop - ulece reditelj - Pa jeste li vi normalni?! Ovo je skolska emisija, treba decu da kulturno uzdizemo. Lepo vi kazite kako citate knjige, pricajte o kulturi. Ajde ponovo. -Ustanem ti ja tako oko pola pet i procitam knjigu-dve,pa onda isteram ovce na ispasu. Dok ovce pasu ja ti se lepo sit nacitam, a onda kad ih vratim kuci pred rucak ja onako na brzinu prelistam dve-tri knjige. Uz rucak mnogo volim da citam. Obično uzmem neku deblju knjigu da mogu posle rucka da se lepo ispavam. A onda kad ustanem, dodje komsija Pera i mi tu procitamo jedno tri-cetiri knjige pre nego sto sidjemo u selo. Uvece se celo selo skuplja u biblioteci. Tu svi?citamo i komentarisemo sta je ko procitao. Oko deset sati obicno bibliotekarka proglasi fajront jer smo procitali sve knjige. Tada se svi preselimo kod komsije Mike. On ima stampariju... (21.02.2006. u 17:00)

safiris cmmmoooooooooooookić u okić:-*) (21.02.2006. u 20:17)

ladyofblackness zanimljivo napisano. sad idem još jednom pročitati da malo više shvatim što je pjesnik htio reći:-)) pusa (21.02.2006. u 20:54)

bojko safiris, mojoj dragoj CMOKIccccccccccccccccccccccccC CCC :-*))) (22.02.2006. u 07:58)

bojko ladyoflackness, kuzis draga moja... pusica :-*))) (22.02.2006. u 07:59)

bojko --- drogamusic , njemcija...> wrote: > bok cika Boro > ovdje vjerni prijatelj Pauk > veeeoma sam zauzet problemima u zapusenoj evoluciji > pramaterije u vakumuiziranom predvoriju crne rupe > pod nazivom "stupida" > MNOGE praelementarne cestice su prestale da > vibriraju tako da se to odrazilo > i na sklop sveopceg kosmickog uma > sto se odrazilo na par kvadranata u blizini i u > samom mlijecnom putu,tako da > na trecoj planeti od zvijezde zvano sunce > polako pocinje da stasa nova generacija jednog > metamorfoziranog fetusa sto > speciesi nazivaju "presvjetli"::: > SVE U SVEMU > PAUK je opet tu...citam "izborna kampanja" I JAVLJAM > SE.... > -------------pozdrav prijatelju pauku, boro (22.02.2006. u 08:04)

bojko --- Denis Pesut , rijeka....> wrote: > Izlazi Neven Ciganovic iz muzeja vostanih figura, > kad > se odjednom cuvar > zadere za njim: > > "A gdje ces ti?" > > -------------------------- hvala na vicu, lp b. (22.02.2006. u 08:37)

bojko MOJOJ DRAGOJ Tokom protekle godine pokusao sam da sa tobom vodim ljubav 365 puta. Uspeo sam 36 puta, sto je u proseku jednom u 10 dana. Evo liste koja ce ti pokazati zasto nisam uspevao cesce: - 54 puta carsavi nisu bili cisti - 17 puta je bilo suvise kasno - 49 puta si bila previse umorna - 20 puta ti je bilo previse toplo - 15 puta si se pretvarala da spavas - 22 puta si imala glavobolju - 17 puta si se plasila da ne probudimo decu - 16 puta ti je lekar zabranio seks - 12 puta ti je bio los datum u mesecu - 19 puta si morala rano da ustanes - 9 puta si rekla da ti nije do seksa - 7 puta si izgorela na suncu - 6 puta si do kasno gledala televiziju - 5 puta nisi htela da pokvaris novu frizuru - 3 puta si rekla da ce nas cuti komsije - 9 puta si rekla da ce nas cuti tvoja majka Od onih 36 puta kad smo uspeli da vodimo ljubav, seks nije bio zadovoljavajuci iz sledecih razloga: - 6 puta si lezala kao klada - 8 puta si me podsetila na pukotinu na plafonu - 4 puta si mi rekla i da najzad zavrsimo sa tim - 7 puta sam morao da te probudim da ti kazem da sam svrsio - Jednom sam pomislio da sam te povredio posto sam primetio se ludacki streses -------------------------- ----------------------- hvala dragoj iridi na vicu... dalje slijedi, to drugi put. (22.02.2006. u 08:39)

bojko --- Lora Dober , Denver, USA.....> wrote: > Dragi moj Borice! > Nedavno sam ti se javila na nasu slatku > elektronicku cestitku net.hr, ali izgleda nisi je > primio. Pisala sam ti da idem u Peru 2.marta i > ostajem 12 dana. Kada se vratim , bicu puna utisaka > i fotosa, pa mozda da mi pomognes da skrpam neki > svoj blog. > Isla sam na tvoj blog BUDAN, ti to super radis! > Drago mi je bilo ponovo citati Izbornu Kampanju, > posle dugo vremena.Ja je imam odprintanu, jos sa > Ljubavnog. > Mislim na tebe i volim te! > Tvoja Lora > > ---------------- ljubim moju slatku dragu loricu. > i da mi donese iz makchu pikchu kakav ljepi suvenircic i puno zanimljivih uspomena i fotkica. njen boro (22.02.2006. u 19:13)

ladyofblackness šaljem pusu za laku noć:-) (22.02.2006. u 21:50)

;) Di si ti nestao? Potaknuta tvojim pričama i natječajem i ja sam odlučila objaviti priče. Hvala Bojko (22.02.2006. u 23:31)

roxy lady.. ca draga zelim ti DOBRO JUTRO. pusaaaaaaaa... (23.02.2006. u 07:13)

roxy ;) nego sta, objavi... pusaaaaaaaaaaaaa.... (23.02.2006. u 07:14)

bojko nitko nista ne pita a malo je njih ovu pricu i procitalo. 5 min. govor bio je na hrt-u u vrijeme izborne kampanje za saborskog zastupnika unatrag par godina. u govoru zamijenio sam jedino imena osoba, nazive drzava, gradova, poduzeca. govorio sam doslovno kako je ispisano i nista nije izmisljeno, pridodato ili dotjerano. interesantno je to da sam morao govoriti pred tv. cak dva puta po min. - nastavak slijedi... (24.02.2006. u 10:56)

bojko u prvom nastupu premasio sam, i pola min. je bilo preko 5 min. nije se nista moglo rezati. zahtjevali su od mene da ponovim jos jednom. bio je to moj 5 min. govor pred zagrebackom tv. a zastupao sam bebic vladimira - treci hrvatski blok. nastup je bio dobro primljen i zapazen. toliko i pozdrav od bore. (24.02.2006. u 11:18)
- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZEN I DRUGE PRICE - 194





UHITITE KAMENOG BUDDHU
-----------------------------




Kako bi se sklonio od nesnosne vrucine, neki trgovac sto je na ledjima nosio pedeset smotuljaka pamucnoga platna, zastane nebi li predahnuo pod nekom nadstresnicom gdje stajase isklesan veliki kameni kip Buddhe. Tu ga ubrzo savlada san, a probudivsi se otkrije da je njegova roba nestala. Smjesta se zaputi prijaviti stvar policiji.
Sudac po imenu O-oka otvori istragu.
- Robu je morao ukrasti ovaj kameni Buddha - zakljuci
naposljetku. Trebalo bi mu biti od srca stalo do covjekova blagostanja, ali nije ucinio svoju svetu duznost. Uhitite ga.
Policijac uhiti kamenoga Buddhu i odvede ga pred sud. Iza kipa tiskala se bucna svjetina, radoznala da cuje kakvu ce vrstu osude sudac izreci.
Kad se O-oka uspne na svoje prijestolje, ostro ukori uzburkanu publiku.
- S kojim se pravom pojavljujete u sudnici smijuci se i galameci na ovakav nacin? To predstavlja pravi cin prijezira i poruge prema Vrhovnome sudu i drzi se krivicnim djelom koje se kaznjava s globom i zatvorom.
Svi se pozurise zamoliti za oprost.
- Moram vas osuditi da platite novcanu kaznu - rece sudac - ali sam spreman oprostiti vam je ako u roku od tri dana svaki od vas ovamo na sud donese jedan smotuljak pamucnoga platna. Tko to ne ucini, bit ce uhicen.
Medju smotuljcima platna koji ljudi donesose na sud, onaj trgovac prepozna odmah jedan od onih koji mu bijahu ukradeni te lopov tako bi otkriven. Trgovac dobije natrag svoju robu, a ostali komadi sukna bijahu vraceni ljudima koji su ih donijeli.


/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/




- 07:03 - .. A sada ti .. (19) - Sačuvaj na papiru - #
bojko DOBRO JUTRO! krecem nanovo sa jednom rundom zen prica... pozdrav, boro (23.02.2006. u 07:18)

bojko # bojko naklada "ZORO" oglasava Natjecaj za price s bloga. PRAVILA NATJECAJA: do 3 price mogu se prijaviti na meil: davor.sisovic@pu.htnet.hr s naznakom "prijava za natjecaj za blog pricu" naslov, link sa koje se prica moze skinuti. prica ne duza od 5 kartica. sve informacije http://borg.cromma.com ili http://bookaleta.blog.hr -------------- pozdrav, boro. (23.02.2006. u 07:30)

bojko ako nisi, salji pricu. JOS MALO PA NESTALO.... (23.02.2006. u 07:30)

bojko MOM DRAGOM Mislim da si malo pobrkao stvari. Evo razloga zasto od mene nisi dobio vise nego sto jesi: - 5 puta si dosao kuci potpuno pijan i od macke pomislio da sam ja - 36 puta nisi uopste dosao kuci - 21 put ti se nije dalo - 33 puta si svrsio previse brzo - 19 puta ti je kljoknuo pre seksa - 38 puta si radio do kasno - 10 puta si imao grceve u nogama - 29 puta si morao ranije da odes na spavanje zbog sutrasnjeg basketa - 2 puta si se potukao i udarili su te bas u testise - 4 puta ti se zaglavio u rajsferslusu - 3 puta si bio prehladjen i imao si kijavicu - 2 puta si bio povredjen na basketu - 20 puta si izgubio volju za seks zato sto si celog dana mislio na to - 6 puta je tebe bolela glava - 98 puta si bio zauzet gledanjem fudbala i kosarke A sto se tice onih 36 puta kad nam se seks dogodio, ali nisi bio previse zadovoljan, evo objasnjenja: - Kao klada sam lezala onda kada si se bacio na krevet, a mene promasio, i poceo da nasrces na posteljinu - Nisam govorila o pukotini na plafonu, vec sam te pitala da li vise volis da budem odozdo ili odozgo - Kada sam se onako ludacki tresla, bilo je zato sto si me toliko jako pritisnuo da sam se borila za vazduh -------------------------- ------------------------- ovo je nastavak price od jucer. pozdrav, boro (23.02.2006. u 09:35)

spuky ...dobra je priča...a i ovaj nastavak od jučer...vidiš uvijek treba saslušati i onu drugu stranu... hahaha...pozdrav :)) (23.02.2006. u 13:22)

bojko ljepo spuky, pozdrav boro. (23.02.2006. u 15:14)

plavo sunce :-*) .....zagrljaj i ........PUSA (23.02.2006. u 15:29)

bojko zagrljaj i pusa mom plavom suncu... boro (23.02.2006. u 15:32)

bojko --- Toni wrote: > Tensegrity dan u Zagrebu > > Obavještavam vas da Zagrebačka Tensegrity grupa > organizira tzv. Dan prakse - zajedničko vježbanje > Tensegrity magičnih pokreta Carlosa Castanede. > > Dan prakse održat će se 5. ožujka 2006. (5/03/06) > > Vrijeme održavanja: 12 - 19 h sa stankom > > Potrebno ponijeti: par tenisica, prostirač, nositi > odjeću koja ne ometa slobodno kretanje. > > Adresa: > Sportska dvorana OŠ Borovje ; Zagreb, Davora > Zbiljskog 7 > Kod Mosta mladosti > Put će biti vidljivo označen. > > Detalji kako naći dvoranu, nalaze se na našoj novoj > web stranici: > > www.tensegrity-hr.com/ > > Prijava nije obvezna, ali je dobrodošla radi > odgovarajućih priprema. > (može i na moju adresu) > Posebno su dobrodošli vježbači koji se s > Tensegritijem još nisu bavili. > > U planu su pokreti Istočnog, Zapadnog i Sjevernog > vjetra, te njihove kombinacije u prarovima. > Instruktori su bili na više Castanedinih seminara u > svijetu. > > Cijena: > Zajednički ćemo snositi trošak iznajmljivanja > sportske dvorane: oko 10 Eura po osobi, ako > sudjeluje više od 30 ljudi. > (bilo kakva zarada je nespojiva s Tensegritijem) > Ako možete, obavijestiti zainteresirane i > proslijedite informacije. > > Dobrodošli ! > .............................. .............. pozdrav, boro (23.02.2006. u 15:40)

bojko --- "Zoran Livaic (ZG/ETK)" wrote: > > > > Dobar dan > > Obavijest o predavanju > > Organizator : zagrebacka skupina za transmisijsku > meditaciju > Naziv predavanja: Dolazak Učitelja svijeta i > transmisijska meditacija > Predavač. Miroslav Radosavljević (Slovenija) > Mjesto : dvorana KIC-a "PUT", Preradoviceva 29, > Zagreb > Vrijeme : petak, 24.02.2005. u 19.30 sati > Cijena : ulaz slobodan > Informacije i prijave : 091/365-4681, 01/4578-143, > info.hrv@share-international.n et > Web: http://share-international.net /hrv > > Na predavanju cete saznati nesto više o pokretackoj > sila duhovnih i drustvenih > promjena koje vec utjecu (i cinit ce to sve vise) na > nase zivote. > Predstavit cemo vam razloge za optimizam i nadu. > Saznat cete tko su > Maitreja i Majstori mudrosti, te zasto je u svijetu > sve vise cudesnih pojava. > U drugom dijelu predavanja predstavit ćemo vam > transmisijsku > meditaciju, grupnu tehniku meditacije koja je > korisna za citav planet i > istovremeno snazno pospjesuje duhovni razvoj > pojedinca. > http://share-international.net /hrv/dodatne_teme/transmisija/ transmisija.htm > > -------------------------- pozdrav, boro (23.02.2006. u 16:44)

nika zdravo...vratih se ,u obliku pobjede nad samom sobom:) (23.02.2006. u 19:38)

bojko tako te volim i cestitke primi s moje strane. pozdrav :-*))) (23.02.2006. u 19:43)

safiris puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusa i zagrljaj:-*) (23.02.2006. u 20:57)

GAGA MUDROSTI U ŽIVOTU NIKAD DOSTA, PA I ONDA JE IMAMO MALO. SVIĐA MI SE ONA IZREKA"ŠTO TE NE UBIJE; OJAČA TE". I STARNO JE TAKO. VELIKI POZDRAV! (23.02.2006. u 21:08)

bojko pusa drago moje i tebi i cvrsti stisak... :-*))))))))) (23.02.2006. u 21:16)

ladyofblackness jako poučno kao i uvijek. sviđa mi se. pusa (23.02.2006. u 21:16)

bojko kad dusa zvice od muke a biva ustrajna na svome plemenitom putu, tad jaca i raste... pozdrav gagi. (23.02.2006. u 21:17)

bojko lady... pusa, boro (24.02.2006. u 08:04)

on my way pozdrav boro... evo vidim da si na mom blogu spominjao da znas nekog zdravka segvica pa sam se sjetio da kat ispod mene zivi teta mila segvic, a njoj se sin zove zdravko-on ima negdje 55-56god.... sad moguce je da je to on...heh... ;) zivio :D (25.02.2006. u 13:54)


- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (4)
Siječanj 2016 (8)
Prosinac 2015 (11)
Studeni 2015 (10)
Listopad 2015 (20)
Rujan 2015 (18)
Kolovoz 2015 (17)
Srpanj 2015 (24)
Lipanj 2015 (25)
Svibanj 2015 (25)
Travanj 2015 (25)
Ožujak 2015 (26)
Veljača 2015 (20)
Siječanj 2015 (27)
Prosinac 2014 (29)
Studeni 2014 (25)
Listopad 2014 (28)
Rujan 2014 (21)
Kolovoz 2014 (26)
Srpanj 2014 (28)
Lipanj 2014 (23)
Svibanj 2014 (26)
Travanj 2014 (26)
Ožujak 2014 (26)
Veljača 2014 (23)
Siječanj 2014 (25)
Prosinac 2013 (26)
Studeni 2013 (26)
Listopad 2013 (26)
Rujan 2013 (29)
Kolovoz 2013 (25)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (22)
Svibanj 2013 (28)
Travanj 2013 (26)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (27)
Siječanj 2013 (26)
Prosinac 2012 (21)
Studeni 2012 (27)
Listopad 2012 (28)
Rujan 2012 (27)
Kolovoz 2012 (23)
Srpanj 2012 (15)
Lipanj 2012 (22)
Svibanj 2012 (24)
Travanj 2012 (24)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Uvodna poruka:

Poštovani Blogeri!

Objavljeni postovi:

Hvala svim znanim prijateljima i neznanim posjetiocima na komentarima na mom blogu!