** Budan.blog.hr ** Alternativa, zen filozofija, duhovne teme, haiku, poezija, umjetnost, vizije, mudrosti, razmišljanja, priče

07.03.2006., utorak

ZEN I DRUGE PRICE - 195




VOJNICI COVJECANSTVA
---------------------------



Jednom je prilikom jedan odred japanske vojske obavljao vojnicku vjezbu i neki su casnici drzali neophodnim da svoj glavni stozer smjeste u Gasanovu hramu.
Gasan rece svojem kuharu:
- Casnicima sluzi istu jednostavnu hranu kakvu jedemo i mi.
Vojnici, koji bijahu naviknuti da se prema njima postupa s najvecim pocastima, osjetise se uvrijedjenima.
- Ma sto ti mislis, tko smo mi? Mi smo vojnici, spremni da zrtvovati zivote za svoju domovinu. Zasto se, dakle, prema nama ne vladas pristojno?
Gasan osorno odgovori:
- A ti, sto ti mislis tko smo MI? Mi smo vojnici covjecanstva, ciji je zavijet spas svih osjecajnih bica.



/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/





- 08:00 - .. A sada ti .. (27) - Sačuvaj na papiru - #
bojko Na kraju ovog simpaticnog teksta koji kruzi internet galaksijom stoji poruka: cim ga procitate, morate ga proslediti dalje, na sedam novih adresa. Ako to uradite, petog dana ce vas neko pozvati i reci vam da vas voli. I jos pise da to nije sala, da ova igra traje od 1996.god. i da prekidanjem ovog lanca mozete upasti u nevolje tokom vasih buducih ljubavnih veza. Evo jos nekih pravila: ako poruku procitate u PONEDELJAK, dobicete novac, ako je procitate u UTORAK pred vama je ljubavni uspeh, ako je procitate u SREDU ocekuje vas poslovni uspeh, ako je procitate u CETVRTAK ispunice vam se sve zelje, ako je procitate u PETAK imacete jedan "vruc" susret, ako je procitate u SUBOTU imacete vazan telefonski poziv. ---------------------------- ------------------------ i to bi bilo sve, pogledaj ako nisi prethodna dva cina ove poucne price. DOBRO JUTRO VAM ZELIM! boro. (24.02.2006. u 08:18)

anna Dobro jutro! Lijepa priča! Imam osjećaj da danas više ne postoje vojnici čovječanstva, ako i postoje skriveni su negdje u svijetu, a osjećajna bića pate i muče se!!!! Pozdrav-----pusa (24.02.2006. u 08:19)

bojko ima ih draga anna, ali na zalost njih je svega (1%) covjecanstva i to su ciste duse. ne zive svetovnim zivotom, vise su povuceni, ne isticu se, beru po knjigama, imaju uzak krug poznanika i prijatelja i krecu se unutar svojih zadanih okvira. rade po firmama i obavljaju poslove ko svi ostali, bore se za koricu kruha ko svi ostali, manje lajavi, vise povuceni. zamjetiti njihovu prisutnost mogu samo oni koji su na istoj razini s njima ili iznad njih. oni koji umiju analizirati ljude i duhovno su dobro potkovani, u razgovoru znaju s koim su u doticaju. za takvo znanje potrebno je izboriti se. konfucije je kazao: u onih koji su bez morala, znanje se ne prima.... pusa, boro (24.02.2006. u 08:35)

bojko ........ Marjana Skerbenc, Slo..... > wrote > >Pozdravljeni, > > > >slovesnki zaloznik s Koroske, Lojze Wieser, je > postavil spletno stran z > >zanimivo akcijo. Na njej lahko vsi drzavljani > Evropske unije prevzamejo > >"pokrovitaljstvo za dvojezicne krajevne napise". S > pristopom k peticiji > >tako izrazijo svojo solidarnost z zahtevami po > vidni dvojezicnosti na > >Koroske, v skladu z zaporednimi razsodbami > Ustavnega sodisca. > > > >na strani http://www.prokaernten.at/ lahko oddate > svoj podpis, in sicer v > >rubriki "Eintragen/Vnos". > > > >Upam, da boste to storili v cimvecjem stevilu!! To > sporocilo posljite > >naprej in s tem pripomorajte k cimvecji odzivnosti > te akcije (ki je, > >mimogrede, dozivela ze kar velik odmev tako v > slovenskem kot- predvsem- v > >avstrijskem tisku). Obvestite tudi cimvec vasih > prijateljev in kolegov iz > >tujine, da bo podpora cimbolj mednarodna. > > > >lp. > >Luka Lisjak G. > >.....................pozdrav marjanci, boro (24.02.2006. u 08:43)

anna Mislim da znam jednu takvu osobu......i stvarno uživam u njegu društvu.......ipak moraš imati nešto u sebi što će drugi kroz tvoje oči znati prepoznati i znati cijeniti, te će se stvoriti prijateljstvo!!! netreba biti samo povućenost, već ono nešto što zrači iz te osobe.......a to je dobrota, ljubav, nježnost, srce!!!! pozdrav -pusa (24.02.2006. u 08:46)

maslackica da, zaista, na prvi se pogled cini kao da tih vojnika vise nema... ali, moramo zaviriti malo u svoje duse i izvuci malog vojnika koji ce se boriti za sebe i kako kaze prica, sva osjetilna bica oko sebe... zar nije nesto najljepse kad vidis da je netko uz tebe sretan zbog tebe? cmokic ti bojko ;* (24.02.2006. u 08:53)

bojko svakako draga anna, sve te karakteristike ta osoba treba posjedovati, i ja nisam isao u sirinu sa obrazlaganjem. naveo sam ono, gdje se te osobe kriju i gdje ih treba nalaziti... pusa (24.02.2006. u 10:08)

bojko cmokic, tebi draga maslackica. boro (24.02.2006. u 10:09)

bojko Samo podsjetnik da ce se preko vikenda 11.03. i 12.03. u Zagrebu odrzati tecaj Integralne meditacije. prijave i informacije na 040 347 343. Takodjer, postoji mogucnost odrzavanja tecaja Rasa tehnika (preventivne mjere iz jyotisha). Detaljnije informacije o rasa tehnikama potrazite na adresi: http://www.dagroup. org/jyotish/index.php?option=c ontent&task=view&id=10&Itemid= 28 {http://www.dagroup.org/jy otish/index.php?option=content &task=view&id=10&Itemid=28} Prijave najkasnije do 06.03.2006. na tel 040 347 343. Srdacan pozdrav! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,, pozdrav, boro (24.02.2006. u 10:27)

heej, samo da te popusam u prolazu... lijepo da su se vratile zen pričice...:) sunfire (24.02.2006. u 13:27)

bojko moj pozdrav dragoj sunfire, boro (24.02.2006. u 14:12)

bojko moj pozdrav dragoj sunfire, boro (24.02.2006. u 14:12)

Stevica Bravo majstore, nakon Bosne i Slovenije stavi i Srpski blog - BLOGOYE....ajde pozivio ti meni (24.02.2006. u 14:36)

Zagy Evo malo smijeha.....haha...Privedena cijela ekipa ‘Noćne more’ Željko Malnar i njegova snimateljska ekipa koja je pripremala novu epizodu televizijske emisije 'Noćna mora' privedeni su u četvrtak poslijepodne u I. policijsku postaju zbog skeča s lutkom premijera Ive Sanadera ispred zgrade Sabora Malnarovi glumci Jaran i Ševa pojavili su se poslijepodne ispred zgrade Sabora s kartonskom lutkom Ive Sanadera odjevenom u policijsku uniformu i intervjuirali saborske zastupnike, piše Jutarnji list. 'Bilo je zabavno jer su zastupnici u početku bili zbunjeni i nisu znali o čemu se radi. Ubrzo je stigla policija i maknula nas od zgrade Sabora, objasnivši nam da tamo ne smijemo snimati. Mi smo se uredno pomaknuli prema zgradi Vlade, ali i tamo su nas potjerali. Tada smo se odlučili spustiti u Mesničku ulicu, ali i tamo se pojavila policija, legitimirala nas i privela u postaju. Naglašavam da su policajci bili maksimalno korektni i smijali se cijelo vrijeme', objasnio je incident Željko Malnar koji je nakon razgovora u policiji pušten bez prijave, kao i ekipa 'Noćne more'. Na ideju o lutki premijera u policijskoj uniformi Malnar je došao vidjevši lutke policajaca postavljene kod pješačkih prijelaza kraj škola u gradu. Kaže da je u policijskoj postaji bilo više smijeha nego neugodnih situacija, a jedini koji se bojao bio je njegov ministar Ševa. 'S obzirom na to da je djevac, prepao se da će noć provesti u ženskom zatvoru. Ipak, smatram da je indikativno da se u ovoj zemlji ne smiju zbijati šale', rekao je Željko Malnar. (24.02.2006. u 14:39)

bojko pozdrav stevici, boro (24.02.2006. u 15:33)

bojko dragi zagy, sutra je rijecki karneval. gotovo na svakom je stipe mesic u koloni, ranijih godina bio je i tudjman. ove godine vidjet cemo tko ce od politicara biti zastupljen, moto ovogodisnjeg karnevala je: BUDI TO STO ZELIS! pozdrav tebi Zagy, boro. (24.02.2006. u 15:38)

bojko RIJECKI KARNEVAL je na liku > http://www.ri-karneval.com.hr/ (24.02.2006. u 15:42)

GAGA POZDRAV, DRAGI BORO!REDOVNO TE CITAM. (24.02.2006. u 21:14)

ladyofblackness sviđa mi se priča. opet:-) laku noć i pusaaaa (24.02.2006. u 21:30)

bojko pozdrav gagi i lady... laku noc vam zelim a dragoj ladi i pusica... vas boro (24.02.2006. u 21:36)

vedjak Srdačan pozdrav Bojku i prijateljima! (24.02.2006. u 22:29)

bojko pozdrav dragom vedjaku, boro (25.02.2006. u 07:58)

aurum Ima, naravno da ima, onih koji štite čovječanstvo, i uvijek će ih biti. Upravo nešto pišem o tome. Pozdrav svima. (25.02.2006. u 09:33)

bojko hvala ti dragi aurum sto si me posjetio. kod blogera to ide otprilike po onom, ja tebe posjetim a ti meni uzvratis posjetom. sve prema reciprocitetu i s odredjenom paznjom spram drugom osobom i njegovim blogom. ipisati njihove blogove kod sebe, ili upis tvog bloga kod blogera, uzvrati upisom njegovog kod tebe.... u pocetku da bis pridobio vecu posjetu, nasumce svaki dan posjeti barem po desetak tebi nepoznatih blogova za koje smatras da bi uzvratili posjetom. drugace ne gre, nema se vremena a sve se i ne cita, pogotovo ako su postovi predugacki ili nisu interesantni. toliko od mene. ja ne dolazim na blogove koji mene ne posjecuju. a svaki posjet znam uzvratiti. jos i to, posalji pismom i izvjesti sve teozofe meilom da vodis dopisnu teozofsku skolu preko bloga. pozdrav prijatelju, boro (25.02.2006. u 09:58)

borek Pozdrav dragom Borivoju i vjernom posjetilcu moga maloga bloga. Ja sam ti dalje u poslu do grla pa jedva stignem nesto napisati na svom ali svaki put kad ga otvorim kliknem i na link Bojko. Sad sam krenuo s tim imenima,mnogo izvora, ne stane sve(perviše za blog)pa puno s tim posla dok izvucem, spremim...itd još se i selim u BJ privremeno, pakiranje...pa u 2 ujutro vidim već bijele šišmiše tako da ne stignem se valjano javiti. a evo upravo sam primjetio na njemačkim šibicama bijelu reklamu Budni - kundenkarte-(a ja na budnom pospan vec ko torba) čini se stvarnom :-)). Još jedan veliki pozdrav Borivoju. Bonk (25.02.2006. u 20:24)

ladyofblackness mudrače naš... ugodna ti večer. pusa (25.02.2006. u 20:51)

bojko nema ugodne veceri, u rijeci nocas se luduje... LUDIRANJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEE... ispod samog prozora na rijeckom korzu, nocas sa bine treste rijecki bendovi i to cijelu nocccccccccccccccccc... nema spavanjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa... nista ne preostaje nego nataknut masku na glavu i ludiratiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii se... sutra se jutro spava do karnevalaaaaaaaaaaaaaaaa... laku noc vam zelim, vas boro. (25.02.2006. u 21:06)


- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (4)
Siječanj 2016 (8)
Prosinac 2015 (11)
Studeni 2015 (10)
Listopad 2015 (20)
Rujan 2015 (18)
Kolovoz 2015 (17)
Srpanj 2015 (24)
Lipanj 2015 (25)
Svibanj 2015 (25)
Travanj 2015 (25)
Ožujak 2015 (26)
Veljača 2015 (20)
Siječanj 2015 (27)
Prosinac 2014 (29)
Studeni 2014 (25)
Listopad 2014 (28)
Rujan 2014 (21)
Kolovoz 2014 (26)
Srpanj 2014 (28)
Lipanj 2014 (23)
Svibanj 2014 (26)
Travanj 2014 (26)
Ožujak 2014 (26)
Veljača 2014 (23)
Siječanj 2014 (25)
Prosinac 2013 (26)
Studeni 2013 (26)
Listopad 2013 (26)
Rujan 2013 (29)
Kolovoz 2013 (25)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (22)
Svibanj 2013 (28)
Travanj 2013 (26)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (27)
Siječanj 2013 (26)
Prosinac 2012 (21)
Studeni 2012 (27)
Listopad 2012 (28)
Rujan 2012 (27)
Kolovoz 2012 (23)
Srpanj 2012 (15)
Lipanj 2012 (22)
Svibanj 2012 (24)
Travanj 2012 (24)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Uvodna poruka:

Poštovani Blogeri!

Objavljeni postovi:

Hvala svim znanim prijateljima i neznanim posjetiocima na komentarima na mom blogu!